MacRed Napisano 12 Lutego 2018 Napisano 12 Lutego 2018 Cześć, Jestem raczej świeży jeśli chodzi o temat rowerowy, ale chce się dowiedzieć kilku rzeczy. Po pierwsze to mam kilkunastoletni rower stalowy, ktory zostal pomalowany i odnowiony. Chciałbym go jeszcze usprawnić i powymieniać stare części. Chciałbym kupić nowe koła 26" (200zł max) Opony typu slick (100zł max) Sztyce (100zł max) Nie wiem czy opłaca się wymieniać klamkomanetki na nowe i czy zmiana mostka na ahead za pomocą adaptera wyjdzie mi na dobre. Nie piszcie, że lepiej kupic nowy rower, bo do obecnego mam sentyment a i można się czegos nauczyć przy starym rowerze.
SoloTM Napisano 12 Lutego 2018 Napisano 12 Lutego 2018 Dawaj foty, albo specyfikację. Bo nie wiadomo ile masz biegów, wolnobieg czy kaseta, jakie manetki, przerzutki, hamulce, klamki, korbe i suport mechanizmu korbowego. Jeśli okaże się, że to wolnobieg i 6 czy7 biegów na najprostszych manetkach, etc. To okaże się że nie ma sensu ładować dużo pieniędzy.
WaGiant Napisano 12 Lutego 2018 Napisano 12 Lutego 2018 Nie bardzo wiem czego , jakiej odpowiedzi ,oczekujesz . Chcesz nowe koła to kup nowe .... Najpierw sprawdź czy masz kasetę czy wolnobieg . Biorąc pod uwagę że rower stalowy i kilkunastoletni raczej to drugie . I raczej nie ma dobrych kół pod wolnobieg . Może kupisz coś na 200 zł ale mistrzostwo świata to nie będzie . Opony , a jaka szerokość Cię interesuje ? Za 100 zł powinieneś już coś kupić ale to też będzie podstawowy , drutowy model . Sztyca - sprawdź jaką masz średnicę . Różnica 0,1 mm to już inny rozmiar . A jakie mocowanie siodełka ? Możesz mieć na ,,jarzemko " . Nową sztycę np. Zoom kupisz za ok 30 zł . Manetki , po co , dlaczego chcesz wymieniać ? Nie działają ? Na pewno wiesz w co się pakujesz , i dasz sobie z tym radę ? Części szukaj na allegro albo np. tutaj https://www.centrumrowerowe.pl/ Tak jak napisał Solo TM daj zdjęcie i ew linki do rzeczy które wybierzesz .
Root Admin Mieciu Napisano 12 Lutego 2018 Root Admin Napisano 12 Lutego 2018 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.