Skocz do zawartości

MacRed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Jestem raczej świeży jeśli chodzi o temat rowerowy, ale chce się dowiedzieć kilku rzeczy. Po pierwsze to mam kilkunastoletni rower stalowy, ktory zostal pomalowany i odnowiony. Chciałbym go jeszcze usprawnić i powymieniać stare części. 

Chciałbym kupić nowe koła 26" (200zł max)

Opony typu slick (100zł max)

Sztyce (100zł max)

Nie wiem czy opłaca się wymieniać klamkomanetki na nowe i czy zmiana mostka na ahead za pomocą adaptera wyjdzie mi na dobre. Nie piszcie, że lepiej kupic nowy rower, bo do obecnego mam sentyment a i można się czegos nauczyć przy starym rowerze.

Napisano

Dawaj foty, albo specyfikację. Bo nie wiadomo ile masz biegów, wolnobieg czy kaseta, jakie manetki, przerzutki, hamulce, klamki, korbe i suport mechanizmu korbowego. Jeśli okaże się, że to wolnobieg i 6 czy7 biegów na najprostszych manetkach, etc. To okaże się że nie ma sensu ładować dużo pieniędzy.

Napisano

Nie bardzo wiem czego , jakiej odpowiedzi ,oczekujesz . Chcesz nowe koła to kup nowe ....  Najpierw sprawdź czy masz kasetę czy wolnobieg . Biorąc pod uwagę że rower stalowy i kilkunastoletni raczej to drugie . I raczej nie ma dobrych kół pod wolnobieg . Może kupisz coś na 200 zł ale mistrzostwo świata to nie będzie .

Opony , a jaka szerokość Cię interesuje ? Za 100 zł powinieneś już coś kupić ale to też będzie podstawowy , drutowy model .

Sztyca - sprawdź jaką masz średnicę .  Różnica 0,1 mm to już inny rozmiar . A jakie mocowanie siodełka ? Możesz mieć na ,,jarzemko " . Nową sztycę np. Zoom kupisz za ok 30 zł .

Manetki , po co , dlaczego chcesz wymieniać ? Nie działają ?

Na pewno wiesz w co się pakujesz , i dasz sobie z tym radę ?

Części szukaj na allegro albo np. tutaj https://www.centrumrowerowe.pl/

Tak jak napisał Solo TM daj zdjęcie i ew linki do rzeczy które wybierzesz .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...