Dessiner Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) Witam, otóż postanowiłem już powoli przygotowywać się do sezonu i zamierzam przygotować moje hamulce i stąd pytanie jaki zestaw będzie najlepszy i zarazem nie drogi do odpowietrzania Avid Elixir 3? Czy te zestawy z allegro się nadadzą? jeszcze widziałem jakieś zestawy na aliexpress, ktoś testował? Z góry dziękuję za pomoc! Co do allegro to rozmyślam taki zestaw: http://allegro.pl/odpowietrzanie-hamulcow-rowerowych-avid-shimano-i7111664071.html#thumb/1 Edytowane 10 Lutego 2018 przez Dessiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Zestaw z allegro będzie ok. Ja swój składałem do hayesów sam i wyszło dużo taniej. Końcówka wkręcana tylko trzeba zmierzyć jaki rozmiar wchodzi np. http://allegro.pl/koncowka-cisnieniowa-na-tlumik-m3-1szt-wys-24h-i6572402377.html do tego strzykawki z apteki, oringi i wężyk miałem w garażu. Także cały zestaw max 12zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 11 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) @hanjin wybacz ale nie będzie ,,ok" ja raz odpowietrzyłem elixir 5 takim zastawem a na drugi raz tłoczki spuchły i się już nie nadawały do niczego. @Dessiner ten zestaw co podajesz też nie wydaje mi się żeby działał więcej jak raz, albo DOT albo minerał. Edytowane 11 Lutego 2018 przez lichak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 11 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Ja swoje hamulce mam na olej mineralny i taki zestaw u mnie działa już 2 lata i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Bo po pracy ze strzykawka z gumowym tłokiem w DOT trzeba od razu tłok wytrzeć :). Zresztą nawet spuchnięty tłok to nie problem bo zwykła strzykawka też się nada. Wartością dodaną tych wszystkich dedykowanych zestawów sa końcówki wkręcane w zacisk i klamkę. Do Avida można wykonać je samemu np drążąc śrubę M5 lub adaptując śrubki naciągu linki z jakiejś przerzutki. Do tego 2 małe o-ringi i nakrętki, którymi te o-ringi dociśniemy aby się uszczelniło. DOT oczywiscie z samochodowego bo ten "for bike" bywa drogi jakby w nim pływały płatki złota :). Słowem masz kase kup gotowy zestaw ... Masz żyłkę majsterkowicza zrób go sam :). Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi