tymooteusz Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 GT Zaskar Elite Carbon MTB W sklepie Merlin Cycles pojawiła się ciekawa oferta, przyzwoicie skomponowany rower na ramie karbonowej w cenie 3500PLN. I tutaj pojawia się problem. W specyfikacji na stronie sklepu podane jest, że rower jest na kołach 26calowych, po kontakcie ze sprzedawcą, potwierdza, że jest to model z roku około 2015 na kołach 26". Zacząłem więc wertować katalogi, znalazłem ten sam rower w katalogu 2015, ale tylko na kołach 29". Wygląd jest identyczny, jak ten ze strony sklepu.. Jak to jest, kto ma rację? Czy faktycznie ten rower ze sklepu Merlin Cycles jest na kołach 26"? Merlin Cycles https://www.merlincycles.com/gt-zaskar-elite-carbon-mountain-bike-26-108872.html?utm_source=BISnotification&utm_medium=email&utm_campaign=BackInStock&utm_term=GT+Zaskar+Elite+Carbon+Mountain+Bike+-+26"+-+Black+%2F+Green+%2F+Medium Katalog Bike World https://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/gt/36175/zaskar_carbon_niner_elite Nie znalazłem w ogóle 26"tek w katalogu GT, wujek google też nie znajduje tego modelu na kołach 26". Kto ma rację? Zdjęcie roweru ze strony sklepu, teoretycznie na kołach 26" Zdjęcie roweru z katalogu GT na kołach 29" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Według mnie "9r" na dolnej rurce trójkąta wskazuję że to 29' Z drugiej strony jest dopisek na dole. Równie dobrze może to oznaczać że rzeczywiście będzie 26'. PLEASE NOTE: All of our bikes are built to order. This usually takes between 3-8 working days depending on time of year. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Kupujesz to co w opisie a zdjęcie jest jedynie poglądowe. Zauważ, że zarówno nazwa roweru ma 26 jak w specyfikacji koła czy opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 dokładnie tak jak przedmówca pisze- zdjęcia są podglądowe co najwyżej, najważniejszy jest opis i rozmowa ze sprzedającym. proszę rama z roweru https://www.olx.pl/oferta/rama-gt-zaskar-carbon-elite-26-CID767-IDqv8Rb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 To jakiś miks bo korba 24/38T jest typowa dla 29-era. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Być może złożyli go z części. Czasem tak jest w sklepach rowerowych, tzw własne projekty. Ale właściwie większość hardtaili GT widziałam na 26kole. Potem dopiero na 27,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Na siłę dwublat chcieli wsadzić a to najpowszechniejsze ząbkowanie tychże z poprzedniej gen Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Zresztą taka cena za karbon na dobrym osprzęcie to wręcz niemożliwe(przy 29). Wyprzedaże 26na najwyższych komponentach widzę już od 3lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.