Dezent Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Zamierzam kupić taki łańcuch. Podoba mi się wizualnie. Jak z jego trwałością i pracą ? Mam grupę Deore M6000 2x10. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugmenot1 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Z Connexem/Wippermannem bym uważał...ich łańcuchy 10s są zwyczajnie tragiczne. Wciąż żywa jest teoria, że ta firma zwyczajnie nie potrafi zrobić łańcucha 10s, który działa jak należy. Było swego czasu głośno w sieci, obecnie przycichło, bo mało kto kupuje ten chłam w nieludzkich cenach. Miałem ich łańcuch i musiałem sprzedać po kwadransie "użytkowania" w rowerze w stojaku serwisowym, bo mimo dobrego nasmarowania, obcierał wszystko, co tylko mógł. Tragikomedia, a nie łańcuch 10s. Znacznie tańsze łańcuchy od KMC czy SRAM działają jak powinny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Akurat czarny KMC ma cenę jak dla arabskiego szejka naftowego ale przynajmniej o jego trwałości złego słowa nie mogę powiedzieć. Warto też mieć świadomość, że kolor z czasem obłazi i wtedy łańcuch już nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 W zaszłym sezonie używałem złotego KMC X-10 przy napędzie 3x10 i złego słowa nie powiem. Teraz chciałem założyć coś w kolorze czarnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.