Skocz do zawartości

[przeruztka tylna 1x11] Sram GX + kaseta 11-46

denis44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z was używa lub ma jakieś doświadczenia z połączenia tylnej przerzutki SRAM GX i kaseta 11-46 (shimano lub SunRace), korba 32.

Oryginalnie napęd jest  SRAM z kasetą10-42 ale wolałbym mieć miększe przełożenie i chciałbym na tył założyć jakąś kasetę 11-46. Pytanie czy będzie to działać na tej przerzutce bo producent podaje że maks obsługiwana zębatka to 42.

Napisano

łańcuch trzeba wydłużać po takiej zamianie kasety?:) Jak rozumiem testowane w warunkach bojowych a nie tylko na stojaku;)

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego :) Czy są jakieś sensowne cenowo kasety 11-46 pasujące na bębenek Sram XD? Z tego co patrzyłem to Sunrace jest tylko na bębenek Shimano (ew. Sram 10s). 

Napisano
16 godzin temu, Eazy napisał:

Czy są jakieś sensowne cenowo kasety 11-46 pasujące na bębenek Sram XD?

A czy są jakieś sensownie zestopniowane kasety 11-46 pod bębenek Shimano? Shimano ma jakiś kosmiczny przeskok 37-46 a SuRace dziurę 15-18 i 18-21. Jak dla mnie musiało by to wyglądać mniej więcej tak 11-13-15-17-19-22-26-30-35-40-46

Napisano

Stopniowanie swoją drogą :) Drażni mnie u mnie w kasecie przejście z 12t na 10t. Wolałbym chyba końcówkę kasety 12-11 niż te 12-10. 

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...