rzymo Napisano 8 Lutego 2018 Napisano 8 Lutego 2018 Powoli zaczynam się interesować napędem elektrycznym - co, jak i dlaczego i nasuwa mi się takie ogólne pytanie (bez wskazania na konkretne marki) - czy którykolwiek z producentów wpadł już na to, że energię z akumulatora można by pobierać na potrzeby inne niż zasilanie silnika? Mam tu na myśli, czy jest jakieś złącze/złącza - ot chociażby stabilizowane 5V i wtedy najzwyklejsze gniazdo USB - do podłączenia oświetlenia/nawigacji/smartfona/itd... Cytuj
MichalD Napisano 8 Lutego 2018 Napisano 8 Lutego 2018 W Boschu Intuvia/Nylon jest w "liczniku/wyświetlaczu" gniazdo mini USB Cytuj
rzymo Napisano 8 Lutego 2018 Autor Napisano 8 Lutego 2018 O i jest jakaś dobra informacja. Trochę poszperałem i jednak jest jakieś ale: "Intuvia can charge devices such as your smartphone via the micro-USB port while you are on the move." - czyli co, jak się zatrzymam to ładowanie/zasilanie zamiera? Dziwnie trochę... Cytuj
MichalD Napisano 8 Lutego 2018 Napisano 8 Lutego 2018 Nie wiem, z elektryka korzystam sporadycznie i nie podłączałem nic do portu. Zacytowany fragment może mieć związek z tym, że rower na postoju po pewnym czasie przechodzi w stan uśpienia i może oprogramowanie odcina wtedy USB? A może odczytujesz zbyt dosłownie i chodzi o ogólną możliwość doładowania smarka na rowerze. Cytuj
rzymo Napisano 8 Lutego 2018 Autor Napisano 8 Lutego 2018 Też nie wiem Po prostu pytam i zbieram informacje. Cytuj
Inc0 Napisano 24 Lutego 2018 Napisano 24 Lutego 2018 niektóre obudowy akumulatorów do e-bike typu "bidon" maja fabryczne gniazdo USB przy zakupie zwracaj na to uwage producenci nie ukrywaja tego faktu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi