rzymo Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Powoli zaczynam się interesować napędem elektrycznym - co, jak i dlaczego i nasuwa mi się takie ogólne pytanie (bez wskazania na konkretne marki) - czy którykolwiek z producentów wpadł już na to, że energię z akumulatora można by pobierać na potrzeby inne niż zasilanie silnika? Mam tu na myśli, czy jest jakieś złącze/złącza - ot chociażby stabilizowane 5V i wtedy najzwyklejsze gniazdo USB - do podłączenia oświetlenia/nawigacji/smartfona/itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalD Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 W Boschu Intuvia/Nylon jest w "liczniku/wyświetlaczu" gniazdo mini USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 O i jest jakaś dobra informacja. Trochę poszperałem i jednak jest jakieś ale: "Intuvia can charge devices such as your smartphone via the micro-USB port while you are on the move." - czyli co, jak się zatrzymam to ładowanie/zasilanie zamiera? Dziwnie trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalD Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Nie wiem, z elektryka korzystam sporadycznie i nie podłączałem nic do portu. Zacytowany fragment może mieć związek z tym, że rower na postoju po pewnym czasie przechodzi w stan uśpienia i może oprogramowanie odcina wtedy USB? A może odczytujesz zbyt dosłownie i chodzi o ogólną możliwość doładowania smarka na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Też nie wiem Po prostu pytam i zbieram informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inc0 Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 niektóre obudowy akumulatorów do e-bike typu "bidon" maja fabryczne gniazdo USB przy zakupie zwracaj na to uwage producenci nie ukrywaja tego faktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi