Skocz do zawartości

[Strava] nie pokazuje segmentów w okolicy miejsca zamieszkania.

Shrink

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Zauważyłem wczoraj dziwną rzecz - na stronie WWW Stravy, w zakładce "segment explore," zniknęły wszystkie segmenty w promieniu ok. 20 km od mojego miejsca zamieszkania. Te, na których udało mi się dotychczas zaliczyć PR lub KOM pokazane są w zakładce "my profile", a nawet mogę je dokładnie przeanalizować, tak jak dotyczczas, ale na mapie ich nie znajdę. Na aplikacji androidowej jest to samo. Jeśli ktoś ma chęć, proszę sprawdzić u siebie i napisać, czy jest podobnie. A może to jakaś nowa funkcjonalność Stravy? Hm... :huh: 

Napisano

No właśnie. Zniknęło z mapy ok. 90% segmentów. Tzn. niby one są, bo wystarczy na którymś zrobić KOM lub PR i Strava to pokaże. Kolega z innego miasta też widzi od kilku dni jedynie część dotychczasowych segmentów. Ktoś wie, o co chodzi?

Napisano

Potwierdzam, wygląda to jakby pozostały tylko segmenty na drogach publicznych.

Może to pokłosie ostatniej wtopy z heatmap i bazami wojskowymi?

Napisano

Chyba jednak u każdego jest inaczej, ja normalnie widzę segmenty w okolicy. Nie wiem czy jest ich mniej, ale te które kojarzyłem są normalnie widoczne

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Może to są po prostu czystki ze strony Stravy. Wyobraźnia niektórych tworzycieli tych segmentów była na tyle wybujała, że niejednokrotnie byłem szokowany, jak można i po co w tym miejscu dać taki segment.

Napisano

U mnie wygląda to tak, że przy szukaniu segmentu strava nie wyświetla wszystkich segmentów jakie na danej trasie są. Czasami pojawi się jakiś przy zmianie skali. Ale jadąc ta trasą segmenty są. Trochę to dziwne.

Napisano
42 minuty temu, Pixon napisał:

Może to są po prostu czystki ze strony Stravy. Wyobraźnia niektórych tworzycieli tych segmentów była na tyle wybujała, że niejednokrotnie byłem szokowany, jak można i po co w tym miejscu dać taki segment.

Nie było żadnej czystki, segmenty nadal istnieją. Podczas jazdy jak się zaliczy  segment to w statystykach jazdy widnieje informacja o danym segmencie. Normalnie można wtedy kliknąć i zobaczyć wszystkie informacje odnośnie danego segmentu. Ale problem istnieje jak się wchodzi w  "explore/ segment search" to wtedy nie widać żadnego segmentu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Przepraszam za drugi post pod rząd. Właśnie powróciła możliwość wyszukiwania segmentów na Stravie w Explore/Segment Explore. U mnie w okolicy wróciły wszystkie segmenty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...