r_michal Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Witam, to mój pierwszy post na grupie mimo iż przeglądam ją dość regularnie. Nadszedł ten moment kiedy po sprzedaży mojej szosy chciałem kupić coś nowego. Do tej pory jeździłem na Giant Defy rok 2012 (grupa 105) rozmiar M/L. Rama i jej geometria były świetne dla mnie. Brakowało mi jedynie możliwości "zejścia" z asfaltu. Pomyślałem o Giant TCX ale wczoraj w sklepie sprzedawca stanowczo mi odradzał ten model ze względu na dużo bardziej agresywną geometrię. Po dłuższej rozmowie stwierdził, że szukam roweru który nie istnieje :-) Chciałbym coś takiego jak Defy (geometria i pozycja) ale z szerokimi oponami jak TCX. Czy w innych markach jest taki model który mógłby spełnić moje oczekiwania? Mój budżet to +/- 6k PLN. Dzięki i pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Sprzedawca zapomniał dopowiedzieć, że owszem taki rower nie istnieje - ale w ofercie Gianta, którego sprzedaje..Cfaniaczek. Tak na szybko bez szukania, sprawdź Marin Gestalt. Na pewno jest dużo innych modeli w tym momencie nie mam czasu poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Rowery które nie istnieją składa się wedle własnych potrzeb . A tak na serio jeżeli problemem jest tylko geometria to szukaj po innych markach. rynek graveli w ostatnie kilka lat stał się bardzo konkurencyjny pod względem wyboru. Taki Ronin od Authora w rozmiarze 560 ma zbliżone kąty i "górrurkę" do Defy w wersji SL jest blisko 6kzł. Szerszy kapeć i stalowe rurki od Reynolds`a ... powinno być komfortowo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Rynek graveli jest tak bogaty że szukałbym roweru który się podoba a potem sprawdzał czy geometria pasuje do Defy. W tej kolejności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r_michal Napisano 6 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 @MikeSkywalker niby tak ale w Warszawie jak chcę się do czegoś przymierzyć to nie ma nic w sklepach (przynajmniej tych które obdzwoniłem np. szukając Meridy Silex). Znacie jakieś sklepy z gravelami na stanie w Warszawie? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 W środku martwego sezonu gdzie szykują się dopiero z zatowarowaniem na nowy sezon ? Raczej pozostaje dzwonić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 http://velmar.pl/meridasilex-2018-matt-olive-p-3109.html w Piastowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek190 Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Też jestem na etapie szukania gravela. Zobacz sobie na konaworld czy coś Ci wpadnie w oko. Sklep na Kabatach sprowadzi Ci każdy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Tyle że w przypadku Kony oferta graveli niczego nie urywa. Jest fajna Sutra LTD ale to coś więcej niż szosa do zjechania z asfaltu. Owszem, zmienić opony na węższe to nie problem ale sam model jest drogi, zwłaszcza teraz jak wyszła ze sztywnymi ośkami. Zwykła Sutra z kolej to sprzęt wyprawowy - geometria trochę odstaje od przeciętnej szosy no i na wstępie trzeba zmieniać napęd albo same klamkomanetki bo jak sądzę autor nie polubiłbym się z tymi mocowanymi na końcach kierownic No chyba że Rove, chociaż to też idzie bardziej w kierunku sprzętu turystyczno-przełajowego niż szosowego. Niemniej jednak polecam podobnie jak @maciek190 wybrać się czy na Kabaty czy Prymasa Tysiąclecia na przymiarkę. A nuż geometria Rove przypasuje i pozostanie tylko wybrać odpowiedni model. Na pewno jest też wielu przedstawicieli Velo w stolicy - może akurat gdzieś stoi Ronin/Accent Furious do przymiarki. No i pewną opcją jest też wychwalany Rondo Ruut. Podstawowa wersja kosztuje 7,5 tysiąca ale jak dobrze pamiętam promocje dało się go kupić z rabatem 20% albo i większym. Czy się powtórzą ciężko powiedzieć, zwłaszcza widząc jakie mają wzięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano77 Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Zerknij na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r_michal Napisano 6 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dzięki, ten model znam ale o ile nie szukam roweru pod kolor i bardzo nie jestem wybredny to nie jestem w stanie na niego wsiąść - taki brzydki jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 A jaki kolor wchodzi w grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r_michal Napisano 6 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Każdy, który nie będzie typowo kobiecy ;-) Tak jak pisałem nie szukam pod kolor ale Anyroad to dla mnie taka Multipla tylko, że rowerowa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 No fakt jest specyficzny ... Może jak ta Multipla urodą nie grzeszy ale ten kształt zapewnia to coś, jak to nieprzeciętne wnętrze owego Fiata ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 A co powiesz na Fuji Jari? Fuji Jari 1.7 Fuji Jari 1.5 Sklep na Bemowie. Fakt, nie ma stanie, ale zawsze mogą sprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 7 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 3 godziny temu, r_michal napisał: Tak jak pisałem nie szukam pod kolor ale Anyroad to dla mnie taka Multipla tylko, że rowerowa ;-) Popieram. Silex lepszy, ale też taki sobie. Pod względem specyfikacji Kelly's Soot jest dobry i wygląda normalnie. Może jego poszukaj. Jest jeszcze Specialized Diverge, ale u Speca przepłacasz za napis. O wszystkich wymienionych można przeczytać w dziale Nowości: https://www.forumrowerowe.org/forum/231-nowości/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r_michal Napisano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 12 godzin temu, yakuza79 napisał: A co powiesz na Fuji Jari? Fuji Jari 1.7 Fuji Jari 1.5 Sklep na Bemowie. Fakt, nie ma stanie, ale zawsze mogą sprowadzić. Widziałem - bardzo fajnie się prezentują. Tylko bez przymierzania nie kupię w ciemno a oni pewnie nie sprowadzą bez gwarancji kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 7 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 To pozostaje przymiarka na targach - w 2017 w Kielcach było stoisko: ADVANCED SPORTS GmbH (FUJI Bike), Mutlangen, Niemcy/Germany E-26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarad Napisano 7 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 W dniu 6.02.2018 o 11:08, r_michal napisał: Znacie jakieś sklepy z gravelami na stanie w Warszawie? :-) Gravele Marina (i inne rowery tej marki) oferuje sklep halarowerowa.pl przy Wale Miedzeszyńskimhttp://halarowerowa.pl/rowery/gravel.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 W dniu 6.02.2018 o 10:21, r_michal napisał: Witam, to mój pierwszy post na grupie mimo iż przeglądam ją dość regularnie. Nadszedł ten moment kiedy po sprzedaży mojej szosy chciałem kupić coś nowego. Do tej pory jeździłem na Giant Defy rok 2012 (grupa 105) rozmiar M/L. Rama i jej geometria były świetne dla mnie. Brakowało mi jedynie możliwości "zejścia" z asfaltu. Pomyślałem o Giant TCX ale wczoraj w sklepie sprzedawca stanowczo mi odradzał ten model ze względu na dużo bardziej agresywną geometrię. Po dłuższej rozmowie stwierdził, że szukam roweru który nie istnieje :-) Chciałbym coś takiego jak Defy (geometria i pozycja) ale z szerokimi oponami jak TCX. Czy w innych markach jest taki model który mógłby spełnić moje oczekiwania? Mój budżet to +/- 6k PLN. Dzięki i pozdrawiam, Michał Jak kompletny rower to np Superior x-road Ramy do złożenia roweru: Octane one gridd Ns-bikes rag+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mprado Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 W dniu 7.02.2018 o 14:38, ssslawecki napisał: To pozostaje przymiarka na targach - w 2017 w Kielcach było stoisko: ADVANCED SPORTS GmbH (FUJI Bike), Mutlangen, Niemcy/Germany E-26 Na targach Jari nie można było nawet dotknąć (rower wisiał kilka metrów nad ziemią). Panowie ze stoiska nie wiedzieli gdzie można go zobaczyć, przymierzyć, kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uysy Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 W dniu 2/8/2018 o 10:57, Huhu napisał: Ramy do złożenia roweru: Octane one gridd A znasz kogoś kto na niej jeździ ? W sieci bardzo mało zdjęć, tylko "katalogowe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.