Stowner Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Witam mógłby mi ktoś powiedzieć jak otworzyć tłumik z epicona o oznaczeniu FUN062-15, chciałem wymienić olej przed sezonem. Na zdjęciu w/w tłumik z zaznaczoną śrubą która próbuje ruszyć ale nie chu chu ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Trzema mieć specjalne chwyty, tego typu co poniżej. Tobie zależy żeby odkręcić ta grubszą czy cieńką rurkę od tej redukcji? Szkoda że daleko mieszkasz bo rozkręcił bym ci go za darmoche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Chwyć tak jak ten gość w 1,13min za dwa końce dwoma kluczami i musi puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Zależy mi na wymianie oleju a z tego co wygrzebałem w internetach to właśnie tą górną część muszę otworzyć żeby zlać i wymienić olej? Taki chwytak sobie bez problemu dorobię pod wymiar z drewna czy tworzywa, pytanie tylko czy dobrze się do tego zabieram. Dzięki za filmik zaraz przetestuje. Edytowane 5 Lutego 2018 przez Stowner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Dokładnie tak samo rozkręcałem tłumik ze starszego Epicona, 27ka i 19ka bodajże. Uważaj żeby nie obślizgnął się klucz na korku - jest niski i aluminiowy. Można spróbować w imadło chwycić. PS Jak rozkręcisz to nie baw się tłokiem - bo może zostać tłusta plama na suficie Edytowane 5 Lutego 2018 przez Pidzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Pidzej na początku serwisowania bawiąc się tłokiem to też te plamy miałem lecz na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 46 minut temu, Pidzej napisał: PS Jak rozkręcisz to nie baw się tłokiem - bo może zostać tłusta plama na suficie do dziś mam plamy na suficie, zabawa tłokiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Przez tą zabawę tłokiem to Na szczęście olejem nie oberwałem po oczach bo nosze okulary lecz tylko po twarzy i nawet trochę posmakowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stowner Napisano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Po wielu próbach i paru ułamanych kluczach udało się to rozkręcić, ilość kleju na gwincie była aż niewiarygodna. Ostatnie pytanie ile zalać oleju? Gdzieś na forum znalazłem, że 80 ml na stronie suntoura 54 ml, a ze swojego wylałem 36, wyciągnąć średnią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi