marbar Napisano 4 Lutego 2018 Napisano 4 Lutego 2018 Czołem braci rowerowa. Ja zgłaszam się z kłopotem dotyczącym osprzętu Di2 XTR. W czasie jazdy umarł (nie reaguje, wyświetlacz ciemny), mimo że bateria była naładowana. Po powrocie do domu sprawdzone połączenia, wtyczki i kable. Próba ładowania nie przynosi efektu. Podłączenie do komputera i sprawdzenie ETube odnajduje tylko manetke i wyświetlacz. Nie widzi baterii i tylnej zmieniarki. Załatwiłem nawet baterie od kolegi na chwilową podmiane i też nic, system dalej martwy. Czy ktoś miał podobne kłopoty. Gdzie szukać rozwiązania. Help bo mnie drażni taki sprzęt, wrrr Marcin'
radomir82 Napisano 4 Lutego 2018 Napisano 4 Lutego 2018 Trzeba by było podłączyć do komputera każdy komponent osobno i sprawdzić, jeżeli masz narzędzie diagnostyczne to tak zrób, jeżeli nie to udaj się do najbliższego Shimano Service Center w Twojej okolicy i niech sprawdzą, zazwyczaj awaria jednego komponentu "blokuje" pozostałe, najczęściej padają baterie, a że w nich jest "mózg" systemu to czasami potrafią namieszać w firmware reszty osprzętu.
marbar Napisano 4 Lutego 2018 Autor Napisano 4 Lutego 2018 Zrozumiałym gdy coś się pochrzanilo w chwili aktualizacji. Ale wszystko działało i umarło w trakcie jazdy
radomir82 Napisano 9 Lutego 2018 Napisano 9 Lutego 2018 No niestety, di2 potrafi się „wysypać” samo z siebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.