Skocz do zawartości

[Kłopot z działaniem] Di2

marbar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem braci rowerowa. Ja zgłaszam się z kłopotem dotyczącym osprzętu Di2 XTR. W czasie jazdy umarł (nie reaguje, wyświetlacz ciemny), mimo że bateria była naładowana. Po powrocie do domu sprawdzone połączenia, wtyczki i kable. Próba ładowania nie przynosi efektu.

Podłączenie do komputera i sprawdzenie ETube odnajduje tylko manetke i wyświetlacz. Nie widzi baterii i tylnej zmieniarki.

Załatwiłem nawet baterie od kolegi na chwilową podmiane i też nic, system dalej martwy.

Czy ktoś miał podobne kłopoty. Gdzie szukać rozwiązania. Help bo mnie drażni taki sprzęt, wrrr

Marcin'

Napisano

Trzeba by było podłączyć do komputera każdy komponent osobno i sprawdzić, jeżeli masz narzędzie diagnostyczne to tak zrób, jeżeli nie to udaj się do najbliższego Shimano Service Center w Twojej okolicy i niech sprawdzą, zazwyczaj awaria jednego komponentu "blokuje" pozostałe, najczęściej padają baterie, a że w nich jest "mózg" systemu to czasami potrafią namieszać w firmware reszty osprzętu. 

Napisano

Zrozumiałym gdy coś się pochrzanilo w chwili aktualizacji. Ale wszystko działało i umarło w trakcie jazdy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...