lewocz Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Boplight Race 130 mm też są więc nie tylko do gripów. Trzeba jednak jasno powiedzieć, że to są chwyty dla maniaków lekkości. Z wygodą nie mają nic wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 To raczej ten rower do lekkich nie nalezy ale wczoraj ogladalem film gdzie facet miał w takim rowerze xt korbe. Jak to powiedział trzeba sie do takiego roweru przyzwyczaic. A TE CHWYTY MAM TAKIE JAK NA ZDJECIU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 23 minuty temu, lewocz napisał: Boplight Race 130 mm też są więc nie tylko do gripów. Trzeba jednak jasno powiedzieć, że to są chwyty dla maniaków lekkości. Z wygodą nie mają nic wspólnego IMO są bardzo wygodne, w drugim rowerze zamontowałem silikonowe accenty i nie powiedziałbym że odczułem kosmiczną różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Pianka jest bardziej miekka niz guma czy silikon. Jedynie jak ktos w rekawiczkach jezdzi to pewnie szybko sie zniszcza. Co do tego ze sa do gripshiftow to ja w gripshiftach mam je skrocone do 65mm i jest ok wiec przy zwyklych manetkach 100mm pewnie by mi wystarczylo a 130 to juz na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Ja uzywam własnie rekawiczek do jady rowerem to może przy tych zwykłych raczkach lepiej zostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Ostatecznie to ryzykujesz 20 - 30zl. Nie jest to duza kwota zwlaszcza jezeli dzieki temu metoda prob i bledow dobierzesz dla siebie gripy ktore zwieksza frajde z jazdy na rowerze. No chyba ze mowa i niektorych propozycjach ktore tu padaly (ergon GP2)i kosztowaly po 150zl, to juz jest ryzyko. Badz co badz to indywidualna sprawa, bo przeciez mozesz miec inny styl jazdy i inne preferencje niz ktos z forum. Gripy ktore proponowales widuje sie glownie w rowerach do spokojnej jazdy. Miejskich i powiedzmy - turystycznych. Mi pewnie by nie odpowiadaly (podobnie jak miejskie i turystyczne siodelka - kanapy) ale moze dla Ciebie akurat to bedzie rozwiazanie idealne? A moze nie? Ani ja ani nikt z forum Ci tego nie powie. Na pewno bym nie szedl w drogie ergony jezeli nie jestes pewien ze akurat ten typ gripu jest Twoim ulubionym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 6 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Własnie dlatego pozostane przy tym co mam. Jak te raczki gumowe krosika sie zuzyja to chyba wybiore wersje ta co ja linkowałem do jazdy miejskiej i wycieczkowej. To nie jest rower do scigania sie tylko do spokojnej jazdy. Ale na taki rajd rodzinny rowerowy rower sie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 W spokojnej jezdzie masz bardziej wyprostowana pozycje i na rekach spoczywa mniejszy ciezar. Do tego nie robi sie wtedy niewiadomo ilu godzin w siodelku. Wiec wiekszosc rzeczy powinna Ci pasowac. Zwlaszcza, ze jezdzisz w rekawiczkach Grunt, ze sa tam rogi, bo dodatkowy chwyt sporo daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 6 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 To w przyszłości kupie te tanie gripy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.