Skocz do zawartości

[Chwyty rowerowe] Gripy

Thomass13

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, lewocz napisał:

Boplight Race 130 mm też są więc nie tylko do gripów. Trzeba jednak jasno powiedzieć, że to są chwyty dla maniaków lekkości. Z wygodą nie mają nic wspólnego :)

IMO są bardzo wygodne, w drugim rowerze zamontowałem silikonowe accenty i nie powiedziałbym że odczułem kosmiczną różnicę ;)

Pianka jest bardziej miekka niz guma czy silikon. Jedynie jak ktos w rekawiczkach jezdzi to pewnie szybko sie zniszcza. Co do tego ze sa do gripshiftow to ja w gripshiftach mam je skrocone do 65mm i jest ok wiec przy zwyklych manetkach 100mm pewnie by mi wystarczylo a 130 to juz na 100%

Ostatecznie to ryzykujesz 20 - 30zl. Nie jest to duza kwota zwlaszcza jezeli dzieki temu metoda prob i bledow dobierzesz dla siebie gripy ktore zwieksza frajde z jazdy na rowerze. No chyba ze mowa i niektorych propozycjach ktore tu padaly (ergon GP2)i kosztowaly po 150zl, to juz jest ryzyko. Badz co badz to indywidualna sprawa, bo przeciez mozesz miec inny styl jazdy i inne preferencje niz ktos z forum. Gripy ktore proponowales widuje sie glownie w rowerach do spokojnej jazdy. Miejskich i powiedzmy - turystycznych. Mi pewnie by nie odpowiadaly (podobnie jak miejskie i turystyczne siodelka - kanapy) ale moze dla Ciebie akurat to bedzie rozwiazanie idealne? A moze nie? Ani ja ani nikt z forum Ci tego nie powie. Na pewno bym nie szedl w drogie ergony jezeli nie jestes pewien ze akurat ten typ gripu jest Twoim ulubionym.

W spokojnej jezdzie masz bardziej wyprostowana pozycje i na rekach spoczywa mniejszy ciezar. Do tego nie robi sie wtedy niewiadomo ilu godzin w siodelku. Wiec wiekszosc rzeczy powinna Ci pasowac. Zwlaszcza, ze jezdzisz w rekawiczkach :) Grunt, ze sa tam rogi, bo dodatkowy chwyt sporo daje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...