Skocz do zawartości

[Odchudzanie] Author Kinetic - co i jak?

Misiek^^

Rekomendowane odpowiedzi

Author Kinetic z 2006. Wszystko standard z wyjątkiem Amorka (tu MX Comp ETA). I teraz moje pytanie brzmi: Jak mam go odchudzać? Co da relatywnie największy "zrzut" masy? Dodam jeszcze że nie chcę zmieniać ramy w tym roku oraz że dysponuję max 1000zł.

BTW. Za 600 mogę dostać nowe Crosslandy. Iść w to?

Mogles dodac specyfikacje ;)

Rama: Hydroformowana aluminium 26”

Rozmiar: 17”, 19”, 21”

Waga: 13,90 kg (19”)

Piasty: Author

Obręcze: Alex DM-18 dwuścienne (32 otwory)

Opony: Author Panaracer Silk Road 26”/2,00”

Szprychy: Stal nierdzewna

Korby: Suntour XCM-302 42-32-22

Kaseta: Shimano HG-30-8I 11-32

Przerzutka przód: Shimano Alivio (34,9 mm)

Przerzutka tył: Shimano Deore klasyczna

Manetki: Shimano Alivio 24 biegi

Łańcuch: Shimano HG-40

Hamulce: Tektro M530

Dźwignie: Shimano Alivio

Widelec: RST Gila TnL (80 mm) blokada skoku

Koła , korbe , moze jakas sztyce i mostek . Najwiecej zyskasz na kolach, bo obrecze dm-18 chyba z 600 g wazą

Czyli

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=914

by się nadawały?

Zależy mi, żebym w późniejszym czasie miał możliwość rozbudowy i przerzucenie sie na tarcze. Czy te koła są oprócz tarcz pod v-ki?

A może:

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=919

a ja bym sie odczepil na razie od amorka:D wazy kolo 2kg,. duzo, ale to nie jest 2.5 kg kotwica jak rst czy tym podobne, a jakosciowo niezly. Lepiej zbic najpierw wage z kol, potem innych komponentow. A amorek wymienic jak cala reszta bedzie juz wylajtowana, teraz stracisz najwiecej na amorku, bo jest w zasadzie nowy, a pojdzie po duzo nizszej cenie niz kupiles

Na dniach będę miał kierę + mostek Boplighta. Na koła muszę jeszcze poczekać chwilę, ale myślę, że przed zimą powinny być. I teraz pozostaje mi jedno pytanie. A mianowicie: Czy te koła będą za jakiś czas tańsze, czy taka cena utrzyma się dłużej i czy już są tańsze niż wcześniej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...