Tomasz1983 Napisano 17 Lutego 2018 Autor Napisano 17 Lutego 2018 (edytowane) W sprawie opon macie rację porażka w tej cenie roweru za 10 tys ,ale na szczescie po dobrej znajomości ze sprzedawcą zapłaciłem za niego 8.800 wiec na opony przymknę oko Rower w cenie oczywiście poskładany ,i wyregulowany Edytowane 17 Lutego 2018 przez Tomasz1983 Cytuj
wkg Napisano 25 Maja 2018 Napisano 25 Maja 2018 W dniu 16.02.2018 o 20:07, lederfox34 napisał: I bardzo fajnie Że nie tylko Gate, Gate, Gate... Bo robią też i inne dobre serie. Kolor super. Zwraca uwagę. Taki opalizujący niebieski. No .... I ogon taki fajny, 450mm ... : P Kompletnie zmienili rozmiarówkę w każdym rozmiarze skrócili rurę pozioma o 20mm w stosunku do Gatea ... A to akurat fajna zmiana dla osoby o relatywnie długich nogach - L to troche jak M w Gate na długość a L w Gate na wysokosć więc wybór chyba optymalny ; ) Cytuj
jbbike Napisano 29 Czerwca 2018 Napisano 29 Czerwca 2018 Witam Forumowiczów! Chciałbym odświeżyć wątek i dopytać jeszcze o rozmiar ramy Kellys. Planuje kupić model Gate 50 i będzie to mój pierwszy rower 29er xc. Wcześniej miałem okazję jeździć dużo na 26 xc i kilka razy 27.5 enduro. Dużo się naczytałem na forach polskich i zagranicznych, że numeracja ram Kellys jest mocno zaniżona. Niestety nigdzie w okolicy nie mogłem sprawdzić Kellys Gate, rozmiar L. Jedynie co znalazłem to S, ale to nie było nawet senu mierzyć. Moje pytanie do Was jako że z 29er nie mam doświadczenia, czy przy moich wymiarach 186/90,5 rama L będzie odpowiednia? Moje wymiary są na tyle nieszczęsliwe, że idealnie mieszczą się na granicy M i L. I co teraz? A może polecacie inny rower z geomtrią bliżej 19,5 lub 20"? Cytuj
wkg Napisano 30 Czerwca 2018 Napisano 30 Czerwca 2018 M jest idealne na 180 cm i przekrok powyżej 83cm. To spory rower. Przy moich 176cm i 82cm przekroku jeżdżę na M i mam siodełko przesunięte kilka mm do przodu ... Jestem pewien, że L uda Ci się ustawić tak, żebyś czuł się dobrze, najwyżej wsadzisz mostek od M. Ale to spory rower. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi