EzioAuditore Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Cześć, posiadam laptopa, w którym padł zupełnie dysk twardy i planuję go wymienić. Jest jedno "ale"... Laptop w momencie zakupu posiadał Windowsa 8.1 (mam nadal naklejkę z kluczem licencyjnym na spodzie). W międzyczasie dokonałem darmowego upgrade'u i przeszedłem na Windows 10, który ma zupełnie inny klucz licencyjny. Montując nowy dysk, chciałbym od razu zainstalować Windowsa 10, ale czy Microsoft zaakceptuje klucz licencyjny który mam obecnie wbity czy jest on jednak jakoś powiązany z poprzednim systemem operacyjnym, który był na tym komputerze? Dodam też, że reinstalacja Windowsa poprzez dostępne narzędzia Windowsa 10 nie wchodzi zupełnie w grę. Dysk twardy ma uszkodzenia mechaniczne, które mocno ograniczają jego pracę. Dzięki za wszelkie odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 https://suport.microsoft.com/pl-pl/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change Aby była jasność, jaką wersję Windows miałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Jak aktualizowałeś z 8.1 na 10`tke to licencja też automatycznie się przepisała i ta informacja jest zapisana na serwerach MS. Pobierasz odpowiednią wersję instalacyjną Win 10 z www Microsoftu instalujesz i przeprowadzasz aktywacje on-line. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.