Ptaszek Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Cześć nie znam sie na klamkach a chciał bym kupić niedrogo jakieś klamki dobre poleccie jakieś i manetki do nich jak możecie z przłożenie 3-8 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Polecam klamki, ktore maja takie cos bez takiego czegos z takim czyms. Podobnie sprawa wyglada jesli chodzi o manetki. Jakie pytanie taka odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 napisz ile masz kasy do wydania ;-) z tego co słyszałem, to pochlebnie się wypowiadają o manetkach alivio. Niestety w kwestii klamek Ci nie pomogę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 klamki proste avid fr 5 tanie lekkie i bardoz przyjemne manetki albo alivio albo poszukaj starych xt czy xtr na 8 biegow albo cos od srama(zalezy co masz z tylu)albo trigerki albo gripy co kto lubi i przedewszystkim ile kasy chcesz wydac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jak podasz przedział finansowy to można coś kombinować PzDr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Albo albo albo albo. Lepiej poczekac az autor sprecyzuje swoje oczekiwania niz produkowac bezsensowne odpowiedzi. Nawet nie wiadomo do jakiego typu hamulcow maja byc te klamki. No i ciekawe co oznacza pojecie niedrogo, bo znam ludzi, dla ktorych wszystko ponizej 500 zł to "niedrogo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaszek Napisano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Dla mnie niedrogo to znaczy około 70 zł za klamki z tyłu mam vke deore lx zawyła bez równoległego prowadzenia klocków a z przody mechaniczneho hayesa mx2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 jak masz mechaniczna tarcze na przodzie to kup dowolny model avida z regulacja speed dial jesli nie bedzie cie stac to po prostu model fr 5 albo LX ostatecznie-przestawisz sobie ilosc ciagu linki w lewej klamce zeby tarcza lepiej chodzila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A czemu jak mechaniczna tarcza, to klamki z SD? Ja mam z przodu MX2 i chce wymieniac klamki - zastanawialem sie nad tymi FR5, ale teraz zaczalem rozwazac tez zakup SD7 (BTW, moge miec za 70zł SD5 - oplaca sie? ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sd sie bardzo dobrze sprawdzaja przy tarczach. Sd7 sa szczegolnie fajne bo maja regulacje "sily". Mozesz kontrolowac w ten sposob modulacje. Doloz troszke i kup sd7 - klamki kupujesz raz na kupe czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 sd maja speed dial(skrot SD w nazwie to oznacza)czyli pozwalaja na plynna regulacje sily hamulca-w LX'ach sa tylko 3 ustawienia normal high i low.przy tarczy mechanicznej SD to sweitna sprawa-bierz smialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Eeee, to ja juz nie wiem. Mowicie, o SD7 a ja pytam o SD5... Jaka jest miedzy nimi roznica? I czy jest jakas roznica miedzy nimi na FR5 oprocz Speed Diala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 jak maja sd to maja i zasada dzialania taka sam bedzie co do fr i sd to roznia sie takze waga i cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jak mowia, tak robia - kupilem te klamki SD5. Na oko - roznia sie od SD7 tylko waga. Mi to nie przeszkadza, bo jezdze raczej Dirt/Street Poza tym pytalem sprzedawce (cos niezbyt mily - to juz kolejny salon Meridy, w ktorym sprzedaje ktos niezbyt mily ;/) - tez powiedzial, ze sie roznia tylko waga. Klamka fajna, w porownaniu do mojego tektro... Coz, nie ma porownania Za jakis czas jade na street, wroce to zdam relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.