Kakika Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 mam ochotę w dniach od 28.04- 05.05 br przejechać pewien odcinek Green Velo - do ustalenia Odcinki ok 100 km, noclegi w kwaterach najlepiej. poszukuje chętnych na wspólny wyjazd i obranie ciekawej trasy Czy znalazł by się ktoś chętny na wspólny wyjazd? -czekam na propozycje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 ewentualny plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Cześć, akurat w tym terminie mam wolne to może bym się wybrał. 100 km dziennie? Nie wiem czy dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 (edytowane) 100 km nie koniecznie musi być, wszystko do ustalenia, nie ma co się spieszyć to ma być przyjemności nie wyścigi Edytowane 14 Lutego 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Masz doświadczenie w takich wyjazdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) W lipcu ubiegłego roku organizowałam mój pierwszy wyjazd, cel padł na Polskie wybrzeże od Świnoujście po Hel przez Gdynia, Sopot, Gdańsk aż do Krynicy Morskiej, W sierpniu miała być kolejna wyprawa własnie Green Velo z Elbląga do Łomży jednak nie doszło do skutku <awaria roweru> - wiec teraz powrót do niespełnionych planów tym razem nam nadziej ze dojdzie do skutku Edytowane 14 Lutego 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Witaj Przejechałem ten odcinek więc zdecydowanie nie znajdziesz we mnie towarzysza podróży ale może przyjmiesz kilka uwag. Na tym odcinku nie warto trzymać się ściśle wytyczonego szlaku bo często prowadzi bo drogach bardzo złej jakości .... typu bardzo lużne szutry .... albo omija tak fascynujące miasteczko jak Reszel. Także odcinek poprowadzony po Suwalszczyżnie jest żle poprowadzony. Omija sam środek parku za to prowadzi bo byle jakiej asfaltówce. Zdecydowanie lepiej opracuj własną trasę na ten rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 2 godziny temu, Kakika napisał: Polskie wybrzeże od Świnoujście po Hel A jak jechałaś - R10 ? Jest gdzieś jakaś relacja, ślad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 21 minut temu, ssslawecki napisał: A jak jechałaś - R10 ? Jest gdzieś jakaś relacja, ślad ? R10 hmm trochę nią trochę zupełnie inaczej, ślad mam na endomondo, ale zawsze mogę podesłać gpx 2 godziny temu, robertrobert1 napisał: Witaj Przejechałem ten odcinek więc zdecydowanie nie znajdziesz we mnie towarzysza podróży ale może przyjmiesz kilka uwag. Na tym odcinku nie warto trzymać się ściśle wytyczonego szlaku bo często prowadzi bo drogach bardzo złej jakości .... typu bardzo lużne szutry .... albo omija tak fascynujące miasteczko jak Reszel. Także odcinek poprowadzony po Suwalszczyżnie jest żle poprowadzony. Omija sam środek parku za to prowadzi bo byle jakiej asfaltówce. Zdecydowanie lepiej opracuj własną trasę na ten rejon. Jak nie ta to moze kiedys indziej inna :-D A no szkoda, zawsze się milej jedzie jak ktoś już trasę przejechał i mniej więcej wie co i jak, Masz może jakiś ślad swojej trasy, albo jakieś namiary na nocleg czy coś? Byłabym wdzięczna za każdą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Godzinę temu, Kakika napisał: Jak nie ta to moze kiedys indziej inna :-D A no szkoda, zawsze się milej jedzie jak ktoś już trasę przejechał i mniej więcej wie co i jak, Masz może jakiś ślad swojej trasy, albo jakieś namiary na nocleg czy coś? Byłabym wdzięczna za każdą informację Kakika, lubię odkrywać nowe trasy więc dlatego unikam jeżdżenia po własnych śladach. Ale za to chętnie dzielę się trasą szczegółowo opisując zarówno pozytywne aspekty jak i te negatywne. Trasę mam na endomondo więc możesz się z nią zapoznać. Noclegów nie podam Ci po za jedną miejscówką ... schroniskiem młodzieżowym. Preferuję namiot a w tym rejonie z taką formą nocowania nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 2 godziny temu, Kakika napisał: ale zawsze mogę podesłać gpx Jeśli nie problem, to bym prosił I z góry dziękuję. Gdybyś podróżowała GreenVelo lub inną trasą w okolicy Kielc, to mogę pomóc. 5 godzin temu, robertrobert1 napisał: Urzekło mnie to gruzowisko - prawie jak gołoborze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Ale 23 minuty temu, ssslawecki napisał: Urzekło mnie to gruzowisko - prawie jak gołoborze ! Ale taki właśnie jest szlak Green Velo przez wschodnio-północne rejony Polski. Łatwiej nim się poruszać w samochodzie z napędem 4x4 niż na rowerze. Co więcej, w miastach wcale nie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) To chyba się zastanowię nad tym odcinkiem nie wiem czy wytrzyma to mój rower Edytowane 14 Lutego 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 1 minutę temu, Kakika napisał: to chyba się zastanowię nad tym odcinkiem nie wiem czy wytrzyma to mój rower Wytrzyma. Nie obawiaj się. Większość odcinków jednak jest przejezdna i całkiem przyjemna. Po prostu zaznacz sobie na mapie te odcinki i znajdż objazdy a objazdy są. 5 czy 8 km więcej to żaden wysiłek a naprawdę będziesz mogła sama odkryć ciekawe miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) Zapewne tak będzie dziękuje bardzo za informacje- zapewne się przydadzą a masz może jakiś ślady gpx Twojej trasy? Edytowane 14 Lutego 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luxtorpeda Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 jak chcesz więcej możliwości w kombinowaniu przebiegu - to masz też moje - nie zawsze trzymaliśmy się szlaku z racji uprawianego agrosakwiarstwa - namiary na wykorzystane miejscówki (przynajmniej te zapamiętane) wyślę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Teraz, luxtorpeda napisał: z racji uprawianego agrosakwiarstwa - namiary na wykorzystane miejscówki (przynajmniej te zapamiętane) wyślę na priv dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iczka28 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 ja bym sie pisala ,ale odcinek od Suwalk do Bialegostoku... od Elblaga mam juz przejechane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 może być i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunders Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Witam. Podobny pomysł chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu I podobnie myślałem, żeby Green Velo poznawać od północy w kierunku południowym Tylko nie myślałem jeszcze kiedy to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Jeśli jest plan to tylko go realizować, możemy coś w dacie zmodyfikować, jak nie maj to może lipiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 planuję w lipcu jechać rowerem z Wawy na ten zlot , tzn jazda na zlot ma być oddzielną przygodą. trasa przebiega gdzieś w okolicy dolnego grin welo. Nie byłem nigdy w Zamościu,i w muzeum Beksińskiego w Sanoku. Itp Może ktoś będzie chciał kawalek albo całość jechać ze mną. może ktoś ma jakieś wspomnienia z tego rejonu Via Baltica Rejony na majówkę czyli "Mazury" to zawsze miło przejechać, kto wie, może i w tym czasie dam radę urwać się. Czasem zajrzę tutaj jak się sprawy mają. Przypomniało mi się że spałem w ... klasztorze gdzieś w okolicach Braniewa chyba, były pokoje dla wędrowców, Panie na prawo, Panowie na lewo Było muzeum misjonarskie w piwnicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunders Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 21 godzin temu, Kakika napisał: Jeśli jest plan to tylko go realizować, możemy coś w dacie zmodyfikować, jak nie maj to może lipiec? Ustalę, czy na ten czas dostanę 'przepustkę' z domu - jeśli tak, to chętnie dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iczka28 Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 24-08--> 02-09 jade od Bialegostoku do Zamoscia ( mniej wiecej ) zapraszam jakby ktos mial ochote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Ciekawa propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi