KRAPS Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Jako ze jestem nowy 1 moj post to witam wszystkich . Chcielem wtracic 2 grosze do tematu . Od kilku miesiecy ujezdzamy elektryki haibikie fulle z motorem yamahy i musze przyzac ze powrot do normalego roweru juz moze nie nastapic . Przed zakupem jezdzilsmy bardzo duzo na giantach byty zapiecia stroje zabawy kadencja itd praktycznie co week wisla ustron okolice, dluzsze nasze wypady to konczyly sie na trzy cyfrowej liczbie km .I myslalem ze nic nie moze tego stanu zmienic do 1 week w gorach i rowerach elektrycznych z wypozczalni. zupelnie inna jakosc doznan . Nie prawda jest ze jest to rower dla emeryta poniewaz krecimy nadal oske kadencja 90 -100 meczymy sie ostro ale predkosci sa znacznie wieksze jedziemy szybciej dalej wjezdzamy prawie wszedzie . rower jest jak czołg. Kazdy pozdjazd zdobyty z predkoscia 15 - 20 km ale trzeba wtedy trzeba sie nakrecic . Jesli by jezdzic na takich rowerach niskokadencyjnie to faktycznie nie widze sensu ich uzycia poniewaz zmeczenie jest niewielkie lub zadne ale to chyba w kazdym rowerze.Wtedy taki rower to tylko turystyka. Zasieg po gorach wychodzi srednio pod 80 km. pozdro Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez KRAPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 A jakie przewyższenia jeśli wychodzi okolo 80 -ciu km? Nigdy nie twierdzilem,ze to rower dla emeryta bo takim sie jeszcze nie czuje ;)) moje plany uległy mocnemu przewartościowaniu (praca) i dopiero w połowie wrzesnia jade w Alpy ,przy okazji przetestuje ebaika Ogniomistrz ..tak ,pare firm juz wypuscilo na rynek przod 29-tyl 27,5 dzięki za wpis,pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prekompilator Napisano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Przewyższenia mogą nie mieć jakiegoś wielkiego wpływu na zasięg, o ile zjazd doładowuje baterię. Sam niestety nie mogę na temat efektywności doładowywania hamowaniem nic powiedzieć, bo czekam na domontowanie klamek z czujnikami. No i zmęczenie na e-biku ... to można po prostu regulować siłą wspomagania. Jak ktoś chce się poczuć mocno nieemerycko, to wspomaganie można wyłączyć - praktycznie wtedy mamy przeszkadzanie zamiast wspomagania w porównaniu do zwykłego roweru, bo masa robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 A czy nie jest tak,ze niektóre silniki nie pozwalają na swobodna jazdę bez wspomagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prekompilator Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Kemusi napisał: A czy nie jest tak,ze niektóre silniki nie pozwalają na swobodna jazdę bez wspomagania? Z tego co się orientuję, są tu 3 scenariusze: - trudno się jedzie bez wspomagania - silnik hamuje - nie najgorzej się jedzie bez wspomagania - silnik hamuje minimalnie i jest to odczuwalne tylko przy wyższych prędkościach - silnik w ogóle nie hamuje bez wspomagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Chyba Shimano ma tutaj dobra ofertę . Wiesz coś o nowym silniku do haibike ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prekompilator Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Nigdy się nie interesowałem takim przedziałem cenowo-mocowym. Na forum arbiter są mocno techniczni userzy - oni rozróżniają te silniki, sterowniki i baterie po wielu cechach, które dla mnie są abstrakcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Rozumiem i dziękuje za odpowiedz . Możliwe,ze zapytam na innym forum bo ciekawy jestem a podobnie jak Ty , nie znam się na technikaliach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Co do jazdy bez prądu : Bosch daje spory opór . Czuć to kiedy na postoju pokręcimy korbą ale po płaskim da się jechać . To wiem z praktyki . Shimano też daje opór ale ponoć mniejszy Yamaha bez prądu stawia niewielki ( cokolwiek to znaczy ) opór . Brose odłącza silnik od napędu i nie daje dodatkowych oporów . To dotyczy oczywiście silników centralnych . Wszystkim zainteresowanym e-bikami proponuję kupno specjalnego wydania Bikeboardu w całości poświęconego takim rowerom . Na ,, arbitrze " ludzie w większości zajmują się pojazdami które w myśl prawa i zdrowego rozsądku rowerami już nie są . Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez WaGiant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Kupiłem,czytałem i ujeżdżalem haibike na kołach 27,5 . Powiem tyle,ze jednak przód 29 i tył na 27,5 byłby lepszy ,no i rama była dla mnie za bardzo turystyczna. Jazda pod górę pozostawiała trochę do życzenia (tracenie przyczepności na przednim kole) ale na dół całkiem niezle sobie radził .. jak znajdę trochę wolnego to w ten weekend tez trochę pojeżdżę po Gorcach ,może jeszcze w Pieniny . Spodobał mnie się spectral on ,tylko nie sprzedają go do nas,pewnie brak serwisu? Tylko kilka krajów w Europie ,między innymi Niemcy (wiadomo) Wlochy ,Anglia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Pewnie zainteresowani już wiedzą, trochę się spoźniłem ..Spectral on ,jest już dostępny na polskim rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Nowe. nowości od Hiszpanów https://www.emtb-news.de/news/en/bh-bikes-atom-x-carbon-review-the-future-is-now-exclusive-test-of-a-brand-new-e-bike/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Jeszcze dorzucę link do strony wypożyczalni ebike , korzystałem https://www.ebikepodhale.pl/szlaki-trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Dla osób szukających mocnych wrażeń https://m1-sporttechnik.de/# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2019 Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Riva del Garda 2019 , relacja : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Parę słów o nowym silniku Bosch-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 ..można się spodziewać nowej ramy od canyon dla modelu spectral on , na 2020 rok https://www.emtbforums.com/community/threads/2020-ebike-spectral-on.6240/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 ..trochę więcej o nowym silniku Bosh-a, podobno najlepszy serwis w Polsce. Jednak do Brose S droga daleka.. https://www.emtb-news.de/news/en/bosch-performance-cx-test/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Całkiem przyzwoita recenzja : https://www.emtbforums.com/2019-canyon-spectralon-7-0-review/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 ..jeszcze ciepłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Września 2019 Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Bardzo ciekawe wieści od Magura .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) Piękna techniczna trasa z Fabien Barel https://youtu.be/IVQ6UsZWGLo Edytowane 9 Września 2019 przez Kemusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) ..no i poszło..tylko mój jest szary Edytowane 13 Września 2019 przez Kemusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2019 Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi