Sramano Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Czekam na opinie o ramach Rometa. Konkretniej z serii Mustang...raz czytam że są słabe i badziewne a raz że warto kupić bo to pożądna firma...także czekam na wasze opinie. Mi natomiast wydaje sie że to dobra firma...mam zamiar kupić Romet Mustang 2 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Cześć, jestem posiadaczem Mustanga 2.0 z 2015 roku na kołach 29 cali. Do tej pory przejechałem na nim niewiele bo raptem ok 2 tys km. Ale przez ten czas nie mogę na niego narzekać, serwisowany na początku każdego sezonu i na koniec. Jak będziesz miał więcej pytań to śmiało pisz. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sramano Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 A jak sobie radzi w terenie, szczególnie na podjazdach? I jak z tą ramą jest..łatwo sie niszczy? Bo czytałem że niektórzy myli rower i ten lakier schodził. Dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Mam Mustanga R-Line 2015 i z ramą żadnych problemów nie ma. Technika lakierowania może nie zachwyca (wyczuwalne przejścia pomiędzy kolorami ) ale sama jakość lakieru bez większych zastrzeżeń (na dolnej rurze nawet nie ma większych odprysków od kamieni). Być może te opinie o których słyszałeś dotyczą tych najtańszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Co do lakieru to rzeczywiście w przypadku mojego roweru, po pierwszej przejażdżce zauważyłem odpryśnięcia na rurce znajdującej się pomiędzy łańcuchem( wiesz o którą chodzi)? Ale zaopatrzyłem się w zestaw bezbarwnych naklejek/oklein plus neoprenową osłonę na wspomnianą rurkę i już jest ok. Startowałem w Mazovii na tym rowerze 10-krotnie i jestem z niego zadowolony. Sam rower nie jeździ, więc od Ciebie tez zależy jak będzie przebiegała jazda. Ja jestem z niego w 100% zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sramano Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 @gtb no mam nadzieje że w tym co mam zamiar kupić to bedzie spoko rama.. @Legion84 to chyba normalne zjawisko tym bardziej jak sie jezdzi w terenie to łańcuch może skakać i odpryski sie robią...mam nadzieje że Mustang 2018 bedzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Jak najbardziej normalne, winą trochę obarczałem słabo naciągnięty łańcuch ... Ale po zakupie ochronki wszystko gra i nie ma nowych odprysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi