Ruski12 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Witam, chcę się dowiedzieć czy przewody hamulcowe SM-BM90-SBM i SB czymś się różnią. Pytam, ponieważ chcę kupić zacisk slx-br-m7000, do którego wymagany jest przewód SM-BH90-SBM i nie różni się na zdjęciach od SM-BH90-SB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Śruba do bandżo, znalazłem w 5 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 10 godzin temu, Ruski12 napisał: Pytam, ponieważ chcę kupić zacisk slx-br-m7000, do którego wymagany jest przewód SM-BH90-SBM i nie różni się na zdjęciach od SM-BH90-SB. Do SLXa 7000 montowany jest przewód BH 90 SB http://si.shimano.com/pdfs/ev/EV-BR-M7000-3980A.pdf SBM jest w nowych XTRach: http://productinfo.shimano.com/#/spec/2.8/MTB/Brake (Hydraulic disc brake) SBM oznacza Straight-Banjo Magnesium, czyli końcówka banjo jest kompatybilna z magnezowymi zaciskami XTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khemlish Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Wybaczcie wykop, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Zastanawia mnie czy składając przewód hamulcowy można na końcach dać różne zakończenia? Od klamki BH90-SS a od zacisku BH90-SBM lub BH90-SBM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Tak, można. Co więcej, zawsze tak jest. Nie ma klamek z banjo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khemlish Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Nie chodzi mi o banjo, tylko mam klamkę pod przewód BH90-SS i chciał bym dać zaciski z BH90-SBM. Wychodzi na to że wystarczy od strony klamki dać oliwkę i zakończenie BH90-SS a od strony zacisku Banjo BH90-SBM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca Banjo od strony zacisku nie jest demontowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khemlish Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Chodzi mi o montaż banjo na przewodzie, czyli 1. Zakończenie od strony klamki BH90-SS od strony zacisku BH90-SS 2. Zakończenie od strony klamki BH90 Banjo od strony klamki BH90-SBM Chyba że czegoś nie rozumiem. Mam klamkę M640 oraz M615 obie są pod przewód hamulcowy BH90-SS ale zaciski chce dać M8100 one są pod BH90-SBS. Przewody można samemu złożyć np. Elvedes on nie ma zakończeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca 3 godziny temu, KSikorski napisał: Co więcej, zawsze tak jest. Nie zawsze. Banjo jest tylko lub głównie przy zaciskach PM wyższych grup, flat mount np. mają w większości z obydwu stron standardową oliwkę i śrubę. 39 minut temu, sznib napisał: Banjo od strony zacisku nie jest demontowalne Jest jak najbardziej demontowalne i wymienialne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Demontowalne w sensie demontujesz to które jest i montujesz ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca (edytowane) No tak, tam jest przecież podejście na płaski klucz, a samo banjo wciska się w przewód jak zwykły insert. Chociaż jak tak teraz na kompie patrzę po zdjęciach w sieci, to niektóre wyglądają jakby były zaciskane na przewodzie, a nie skręcane.🤔 Edytowane 11 Lipca przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca Oryginalne są zaciskane i niedemontowalne. Można dokupić zamienniki skręcane, ale Shimano takich nie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi