Roballinho Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Czy macie sprawdzony środek, niekoniecznie w spray'u, do usuwania lakieru z aluminium? Coś co nie wejdzie w reakcję z tym metalem, a dokładnie pozbawi go powłoki lakierniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Usuniesz lakier i co dalej? To je amelinium, tego nie pomalujesz. A tak poważniej to kiedyś było takie coś: K2 L354, ale teraz to nawet nie mogę tego znaleźć w sklepach. Może zmieniło nazwę. Co prawda zmywałem nim lakier ze stalowych framug a nie aluminiowych. Na pewno nie można na aluminium nakładać niczego co ma wodorotlenek sodu, bo ją zacznie chrupać. Pewnie w sklepach z lakierami samochodowymi coś by mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 http://43ride.com/roznosci/2014/raw-o-usuwaniu-lakieru-z-ramy-rowerowej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Dzięki, poszukam tego cuda. Aż taki ambitny nie jestem, żeby obdzierać ramę. Ja chcę się tylko zająć mostkiem, bo nigdzie nie mogę znaleźć srebrnego. Uprzedzając ewentualne pytania - on nie jest anodowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Widziałem film Szajbajka. Używał takiego specyfiku. Zaglądnij do sklepu z lakierami samochodowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Szajbajk na YT pokazywał chyba 2 razy całą procedurę usuwania i malowania bardzo dokładnie. Warto zerknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rtour Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Ja kiedyś do usuwania powłok teflonowych i lakierniczych używałem tirolaku. Tylko nie wiem czy dalej jest sprzedawany pod taką nazwą.Są jeszcze różne "Tygrysy" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 W sklepie z lakierami zapytaj to dostaniesz odpowiedni, ale na amelinium musisz dać podkład najpierw! Wgnioty itp warto szpachlą potraktować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.