gnomon69 Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Zakupiłem ramę scott voltage FR 30 2011. Włożyłem do niej zgodnie ze specyfikacją fabryczną Roco R 222 mm długość montażową wersja ze zbiorniczkiem. Witam nie wiem jaką dobrać sprężynę. Waże 56 kg. Obecna sprężyna jest pomalowana przez poprzednika który twierdził ze kupił go od kogoś innego i tamten twierdził ze ma 450 lbs. Usiadł na niego kolega by sprawdzić czy nie pracuje tylko pode mną. Przy jego wadze ok 95 kg uginał się ponad pół. I jeszcze jedna ważna rzecz nie wiem czy działa regulacja bo jakość podczas jego pracy tego nie widać i serwis na ,,gębę'' maj tamtego roku. Ma napompowywane w zbiorniczku 12 barów według zaleceń producenta. Dziękuje za rady pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Jak miałem jeszcze niedawno roco, to regulacja też działała "tak sobie", na miękkszej sprężynie powinno być bardziej czuć. Ważę niewiele mniej niż ty(53kg) i mam sprężyne 400lbs w damperze 222. Wcześniej używałem 350 i przynajmniej na mój styl jazdy była trochę za miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 jest tam dość sporo gwintu do skręcenia jej. Może jednak miększa i później skręcić. A jaki skok sprężyny ? Wcześniej miałem dhx 5.0 z 300 x 2,5 i była idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Skok sprężyny powinien być taki sam jak dla tłoka, czyli tutaj powinno być 2,75. Te z foxa pasują do roco jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 dziękuje. Będę szukać w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi