xnx3000 Napisano 18 Stycznia 2018 Napisano 18 Stycznia 2018 Witam! Przedwczoraj zgubiłem codziennie używaną Walle I i zmuszony zostałem do zakupu kolejnej lampki. Jeżdzę głównie nieoświetloną asfaltową drogą za miastem, również podczas mgły/śniegu. Nie lubię kupować 2x tego samego, więc mimo zadowolenia z Mactronic Walle'y zacząłem wyszukiwać co się na rynku wydarzyło od czasu zakupu tej pierwszej. Lampki z tytułu, z tego co wynalazłem, są zbliżone (klony?), świecą teoretycznie mocniej, kosztują ~o połowę mniej (29 zł z wysyłką do 55 zł), czas pracy w trybie migającym podobny, ale o ile o Walle'ym całe mnóstwo szczegółów, testów, opisów można znaleźć, to o tych dwóch znalazłem wszędzie tylko ten sam marketingowy opis. Pytanie - jak w praktyce ma się te 50lm do 18lm Walle I (pamiętam, że Walle II w testach robił wrażenie słabszej - optyka), jakie to diody, jaką moc dają w trybie migającym, z jaką częstotliwością mruga w tym trybie (to jest chyba tryb naprzemienny)? Ktoś to ma, może wrzucić jakieś porównanie? Dzięki z góry za pomoc!
xnx3000 Napisano 16 Lutego 2018 Autor Napisano 16 Lutego 2018 Info dla potomnych. Ostatecznie padło na inną wersję ekonomiczną. Przez ali-portal zamówiona lampka ładowana na USB występująca pod oznaczeniem RPL-2268: Obrazek - 1x dioda Cree 3W - 3 tryby pracy (dzienny, nocny, dzienny migający) - bateria wg. sprzedawcy 800mAH Li-po - 29 zł z wysyłką (3 tyg.) Ze względu na brak Wallego nie wrzucę porównania, ale wrażenie subiektywne, że świeci jeszcze mocniej (lampka oślepia na najmocniejszym trybie, światło widoczne bardzo dobrze nawet w dzień). Obudowa solidna. Minus w stosunku do mojej poprzedniej lampki, to konieczność pamiętania o ładowaniu (6h w trybie migającym zamiast 60h Wallego), mocowania na gumowy "pasek" nie przemawiają do mnie, ale to chyba taki trend już. Ogólnie polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.