Bruno824 Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Witam, Jestem po serwisie amortyzatora z komora powietrzna suntour raidon 2015. Jestem bardzo zaskoczony. Wszystko poszło zgodnie z planem.. nie miałem żadnych wątpliwości, ale w środku amortyzatora pod uszczelkami nie było gąbeczek olejowych... po prostu puste miejsce. Wyczyściłem go dobrze, nasmarowalem, komorę powietrzna zalałem olejem i złożyłem z powrotem. Teraz pytanie, co się mogło stać jeśli ten amortyzator był używany bez tych gąbeczek??! Kupiłem go używanego ale w bardzo dobrym stanie, gościu który mi go sprzedał to dzieciak, Wiec wątpię żeby on zajrzał do środka i zabrał je. (Kupił go nowego). Rozumiem ze teraz kupić jak najszybciej te gąbeczki i z powrotem zaaplikowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 W Raidonacb 2015 fabrycznie nie dawali gąbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno824 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Dokupienie tych gabeczek znacznie poprawi prace amortyzAtora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Smarują rury goleniowe, zapobiegają w zatarciu rur goleniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi