Bruno824 Napisano 18 Stycznia 2018 Napisano 18 Stycznia 2018 Witam, Jestem po serwisie amortyzatora z komora powietrzna suntour raidon 2015. Jestem bardzo zaskoczony. Wszystko poszło zgodnie z planem.. nie miałem żadnych wątpliwości, ale w środku amortyzatora pod uszczelkami nie było gąbeczek olejowych... po prostu puste miejsce. Wyczyściłem go dobrze, nasmarowalem, komorę powietrzna zalałem olejem i złożyłem z powrotem. Teraz pytanie, co się mogło stać jeśli ten amortyzator był używany bez tych gąbeczek??! Kupiłem go używanego ale w bardzo dobrym stanie, gościu który mi go sprzedał to dzieciak, Wiec wątpię żeby on zajrzał do środka i zabrał je. (Kupił go nowego). Rozumiem ze teraz kupić jak najszybciej te gąbeczki i z powrotem zaaplikowac? Cytuj
ACTIVIA Napisano 18 Stycznia 2018 Napisano 18 Stycznia 2018 W Raidonacb 2015 fabrycznie nie dawali gąbek Cytuj
Bruno824 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Napisano 18 Stycznia 2018 Dokupienie tych gabeczek znacznie poprawi prace amortyzAtora ? Cytuj
ACTIVIA Napisano 18 Stycznia 2018 Napisano 18 Stycznia 2018 Smarują rury goleniowe, zapobiegają w zatarciu rur goleniowych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi