Wiktor123321 Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Cześć, mam problem a dokładnie ze szprychami. Miałem a raczej Mam zamiar założyć sobie hamulce hydrauliczne No i muszę zacząć od wymiany piasty wszystko fajnie rozplotłem koło No i gdy zdejmowałem osłonkę nypli zauważyłem że szprychy wystają lekko ponad nyple i Moje pytanie jest takie Czy jeśli założę nową piastę która jest oczywiście węższa bo ma mocowanie tarczy na 6 śrub nadal nie będą za długie lub za krótki. Szyjka nowej piasty jest wyższa. No i co mi radzicie zrobić? Napierw zapleść czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Zmierz średnicę kołnierza starej piasty oraz nowej. Jesli roznica jest okolo 1 cm to spróbuj zaplesc koło na 4 krzyże. Oryginalnie było na 3 zapewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor123321 Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Było na 2 jak by było na 3 to pewnie nie było by problemu ale nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Masz kalkulator szprych http://www.sapim.be/kalkulator-dlugosci-szprych ładnie wykonaj pomiary i ci wyjdzie ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor123321 Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Coś mi nie wyszło? (Szprychy o 10 cm dłuższe? ) chyba jutro porostu spróbować zapleśç normalnie na 2 albo 3 krzyże twraz nie wiem co lepsze jak miałem na 2 krzyże i były za długie troszkę a teraz jak piasta jest węższe i wyższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 na pewno miałeś zaplecione na 2 krzyże? Pytanie.. na ile krzyży jest zaplecione to koło : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor123321 Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Już się pogubiłem, mogłem się mylić ale na pewno miałem tak zaplecione z przodu (jak coś mam 32h) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 na zdjęciu wyżej koło zaplecione jest na 3 krzyże.. krótko mówiąc - spróbuj na 1 krzyż więcej niż miałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 szprychy oznaczone na czarno są poprawnie założone przy zaplocie na 3 krzyże - zmień szprychę zaznaczoną na czarno z numerem 1 w miejsce szprychy oznaczonej na czerwono nr 2 ( po prostu cztery miejsca dalej ) i masz początek zaplatania na 4 krzyże.. zrób tak z resztą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor123321 Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Okej spróbuje jutro jak kupie nowe nyple Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.