Jerusalem Napisano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Witam, Proszę o pomoc w znalezieniu roweru, który będzie przeznaczony do długiej podróży jak i również do codziennych wypadów za miasto. Po długich poszukiwaniach wybrałem model Kona Honky Tonk z 2016r rozmiar 56cm lecz nie znalazłem go nigdzie w sklepie. Moje pytanie jest czy znacie może rowery o podobnej specyfikacji do ceny 4000zł. Lub jeżeli ma ktoś namiar na sklepy lub osoby prywatne posiadające ww. rower to byłbym wdzięczny o informacje. Ogólna specyfikacja przedstawia się następująco: Rama - najlepiej stalowa, może być aluminium z widelcem carbonowym w celu tłumienia drgań. Oczywiście do tego otwory na bagażnik. Hamulce nie chcę żeby były tarczowe. Wyposażony żeby był w klamkomanetki. Miękkie przełożenie. np. kaseta 32 (lub więcej) - 12 , korba 34 (lub mniej) - 48, korba najlepiej dwublatowa Koła - 28 cali 700 x (28 - 32) Dziękuję za wszystkie propozycje. Przy okazji jeżeli toś użytkuje rower Kona Honky Tonk to może podzielić się wrażeniami Kona Honky Tonk 2016 http://2016.konaworld.com/honky_tonk.cfm P.S. Nie mam ciągłego dostępu do internetu więc mogę odpisywać z opóźnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Hamulce tarczowe to bardzo duża zaleta. Gdybyś się do nich przekonał to Author Ronin będzie najlepszym wyborem - cena 3,5 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Hydrauliczne tarczówki na poważne wyprawy to tak średnio. Mechaniki jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Tylko mechaniczne. Takie są w Roninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerusalem Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Waga tarczówek jest trochę większa. Teren po którym będę jechał to tylko asfalt. I bardzo rzadko będę jechał w warunkach deszczowych. Rower Author Ronin ma bardzo szerokie opony ( 700x42) musiałbym zmienić na opony 700x (28 -32). Nie wiem czy by weszły węższe opony na te obręcze. Ale jest to jakaś opcja. Dziękuję za odzew w tym temacie. Czy są jeszcze jakies dostępne modele spełniające te wymagania? Oraz pytanie do tych co użytkują rower Author Ronin ile on waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tfc Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 W Roninie są wąskie obręcze, bodajże 15 mm wewnętrznie, więc nie powinno być problemów z wąskimi oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 W dniu 16.01.2018 o 20:57, Jerusalem napisał: Author Ronin ile on waży 11,7 kg zależy od wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Kaffenback. I tyle. Nie ma lepszej oferty. Za dopłatą masz w nim nawet dobre koła od razu. I nic nie musisz wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi