dervill Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 witam czy da się uratować gwint (niestety w amortyzatorze) przy zacisku hamulcowym? Dokręcałem zacisk i jeden z gwintów niestety obraca się teraz. Trzyma zacisk, ale nie ma jednak oporu przy kreceniu śruby. Myślałem o loctite lub czym innym, bo chyba gwinotwanie nic nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Spróbuj dłuższą śrubą lub jak nie chwyci jest opcja naprawy helicoil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 ok, dzięki za radę. Spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 opcje naprawy: -rozwiercenie i tulejka helicoil (najlepiej) -przegwintowanie na M8 -wklejenie pręta przez co zacisk będzie się przykręcać nakrętką nie śrubą -wymiana goleni dolnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervill Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 co do tej tulejki helicoil to wyczytałem, że mam rozwiercić wiertłem 6,3mm i wstawić tulejkę M6 bo taka jest śruba. Zgadza się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Realnie to zeby wkrecic helicoli musisz miec taki przyrzadzik podobny jak do wykrecania zaworkow z detek. Po wkreceniu musisz wbic cos twardego, aby wylamac koncowke z helicoli - umozliwi glebsze wkrecenie sruby. Ogolnie wiercisz i gwintujesz dedykowanym rozmiarem, a te helicoli co wkrecasz, to jest pod srube M6, natomiast sama w sobie to M8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.