darcio33 Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 z mojej nie uwagi i głupoty wlalem olej 5w30 przeznaczony do Amora zamiast płynu hydrałlicznego dot 5 do sram Guide r.czy coś da się zrobić czy czeka mnie wydatek na zakup nowego hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Opróżnij układ, przepłucz, (zalej DOTem, potem odessij), potem na nowo zalej DOTem. Możliwe ze będzie ok, olej może mieć negatywny wpływ na uszczelki, ale nie działa błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darcio33 Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 dzieki za szynką odpowiedz. też tak myślałem chciałem się upewnić. a czy muszę hamulce rozbierać chodzi o klamkę i zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Nie trzeba, podłączasz strzykawkę jak przy odpowietrzaniu i zasysasz olej który jest obecnie w układzie. Potem zalewasz DOTEm i też odsysasz żeby przepłukać układ. Potem zalewasz świeży DOT i normalnie odpowietrzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Olej syntetyczny rozpuszcza gumę, ale jak był krótko olej w hamulcu to raczej po przelaniu powinno być ok, ale lepiej to zrobić kilka razy, nawet tym samym płynem, a na końcu zalać świeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darcio33 Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi