maczet190399 Napisano 12 Stycznia 2018 Napisano 12 Stycznia 2018 Jestem po wymianie łożysk w starej ramie Focus Super Bud 29. Mam wrażenie, że zawieszenie chodzi słabo. Może dlatego ze za mocno pokręciłęm śruby. Pytanie z jaką siłą przykręcić śruby poszczególch elementów zawieszenia ? Istnieją jakieś uniwersalne wartości dla aluminium ?? Niestety na stronie focusa dane są tylko dla ram carbonowych Jesli dokładnych danych niema to może przynajmniej podajcie rząd wartości < 5 Nm czy więcej a może >10 Nm ? Przy okazji jeszcze zapytanie z jaką siłą przycęcacie tuleje do damperów ??
TheJW Napisano 12 Stycznia 2018 Napisano 12 Stycznia 2018 Nie masz tego w instrukcji roweru albo karcie gwarancyjnej? O ile takowe posiadasz w ogóle. P.S. Fajne malowanie. P.P.S. Gdzie w Gdańsku śmigasz na tym fullu? Byłem w zeszłym roku na swoim sztywnodupcu trochę frajdy miałem jedynie w lesie wzdłuż szlaku rowerowego Gdańsk-Sopot i na Kępie Redłowskiej. W tym roku również będę pewnie na tydzień i chciałbym wiedzieć, gdzie jeździć.
maczet190399 Napisano 12 Stycznia 2018 Autor Napisano 12 Stycznia 2018 Niemam instrukcji. Rower to składak i do tego według mnie rama była kombinowana bo jeden gwint popsuty oraz według mnie źle poskładana. Jesli masz strawę lub endomonto do poszukaj mnie. Maciej Fryczke Gdańsk. Tam zobaczysz po moich trasach gdzie pojeżdzić. Albo po TPK, albo w sronę kaszub
TheJW Napisano 12 Stycznia 2018 Napisano 12 Stycznia 2018 I nie boisz się na tym jeździć, skoro jak sam mówisz, kombinowana?
maczet190399 Napisano 12 Stycznia 2018 Autor Napisano 12 Stycznia 2018 Wystarczy dobrze poskładać, gwint już naprawiony i jeszcze posłuży
Brombosz Napisano 14 Stycznia 2018 Napisano 14 Stycznia 2018 Nie wiem jak to się ma do innych ram, ale w moim KTMie to duże łożysko, koło suportu ma być dokręcone na 20 Nm, a reszta na 10 Nm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.