telik87 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Witam, chodzę na siłownię. Mam tam 5 km. Pomyślałem, że będę dojeżdżał na siłownię rowerem zamiast jeździć komunikacją. Niedaleko siłowni jest przystanek autobusowy wraz z wiatą rowerową. Dołączyłem zdjęcie - wiata wygląda dokładnie tak. Pomyślałem, żeby tam zostawić rower oczywiście zabezpieczając. Myślę nad kupnem U-locka. Czy szanse na kradzież roweru są małe? Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Niedrogi / niepozorny rower i 2 dobre u-lock-i - żeby oba koła jakoś zabezpieczyć. Do sztycy siodełkowej są obejmy blokujące się w poziomie. Licznik, lampki trzeba by zabierać. Coś to pewnie da. Pytanie jak "spokojna" to okolica, czy jest monitoring skierowany na tą wiatę, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Tak jak Kolega wyżej napisał. Ja zamiast dwóch ulocków zastosowałbym jeden, odpowiednio długi łańcuch + porządna kłódka. Łańcuch się łatwiej wozi niż u-locka a tym bardziej dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Szanse są małe - dobry stojak, do tego dobre zapięcie. Do tego najlepiej żeby rower nie rzucał się za bardzo w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 są jeszcze takie cuda jak rozwiązania pitlock czyli szybkozamykacze na unikalny kluczyk etc kłódki łańcuchy linki - to wszystko będziesz musiał ze sobą dźwigać - warto o tym pamiętać jak się wybiera taki sprzęt ja mam KRYPTONITE Evolution LS i se chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 @telik87 lubi dźwigać - będzie tam na siłowni koło tej wiaty P.S. Złodzieja, zwłaszcza pospolitego złodzieja rowerów odstrasza CZĘSTO (choć nie zawsze) ilość zabezpieczeń - 2 markowe U-lock-i będzie pokonywał dłużej niż 1 łańcuch czy kłódkę. Uważaj też, żeby nie przypiąć roweru do czegoś, co łatwiej pokonać niż zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 @telik87 W przedziale około 100 zl to Onguard 8000, 8003, 8005 powyżej tej ceny kryponite evolution 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.