bodzioklb Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Witam po dłuższej przerwie... W 2017 spenetrowaliśmy Czarnogórę - zwiedzaliśmy karawaningowo ten piękny kraj... Pomimo ogólnego lenistwa i jeżdżenia rowerami raczej rekreacyjnie kilka dni wykorzystałem do zrobienia zwiadu pod względem trasy która siedzi mi w głowie a chciałbym ją pokonać raz jeszcze ale na rowerze... Dokładnie zwiedziłem wszystkie zapisane punkty i obczajałem teren pod względem bazy noclegowej. To nie wybrzeże więc miałem obawy o noclegi dlatego ciągnąłem ze sobą przyczepę - moje obawy były zbędne... jest dużo kwater w przystępnych cenach Dlatego na ten rok planuje tam wybrać się raz jeszcze z zamiarem poświęcenia kilku dni z 3 tygodniowego urlopu aby ostro ściorać się na rowerze Może ktoś by się pisał i udało by się dograć terminy aby wspólnie pokręcić tam na rowerze... ? W zamyśle jest spotkanie się tam w wybranym punkcie w wybranym terminie i wspólne pokonanie trasy. Ja planuję zostawić na ten czas żonę i dziecko na wybrzeżu w MNE, Cro lub Albani - to nie duże odległości i można się z wybrzeża dostać tam w kilka godzin samochodem. Trasa wygląda tak - pokonana tam i z powrotem lub może zrodzi sie do tego czasu w głowie jakaś pętla do objechania... https://goo.gl/maps/raY3Vwy8Pt12 W 95% procentach to drogi asfaltowe w lepszym lub gorszym stanie. Jazda w razie pogody w pełnym słońcu Trasa w większości jest uczęszczana przez samochody ale mniej więcej w 70 % są to odcinki o małym natężeniu ruchu. Jadąc od strony mostu Tara przez Durmitor, miejscowość Pluzine i do Tamy Mratinje to mniej więcej poła z górki a połowa pod górkę, podjazdy niezbyt strome ale ciągnące się po kilka lub kilkanaście kilometrów Może ktoś chętny na wspólne wylanie litrów potu? a tutaj kilka zajawek z punktów przy trasie: Edytowane 6 Stycznia 2018 przez bodzioklb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BYLU74 Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Witaj, w jakim terminie się wybierasz do Czarnogóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi