Gość Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 witam mam dylemat, bo tyle tego jest na rynku że głowa mała interesuje mnie hardtail w cenie 10-15k, szukałem w sumie 650b , ale widze że w tej kategorii już się nie uświadczy, a przy moim wzroście (182) ramy S odpadają po wstępnych poszukiwaniach mamy tak (kolejność przypadkowa) trek scott cannondale canyon rose giant focus ceny podobne, osprzęt podobny rose najtańszy , cannon oczywiście najdroższy co byście wybrali ??
Waza Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 Jaka geo Ci odpowiada? Jakie masz proporcje ciała przy wzroście 182cm?
erzurum Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 a który z tych podlinkowanych podoba Ci się najbardziej?
Gość Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 geo wyścigowa, nie ścigam się, ale lubię być pochylony do przodu wew. dł.nogi 86,3, tułów 68, dł. ręki 68, jeszcze coś ? @erzurum najbardziej chyba canyon, najmniej trek jak wypada porównanie sid - fox ? teraz mam sida, z foxami nie miałem styczności
sivydym Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 spokojnie kupisz 650 na 182. Jesli nie bedą to modele 2018 to i rabaty rzędu 50% do ugrania elka na pełnym XX1 https://www.evanscycles.com/scott-scale-700-rc-2016-mountain-bike-EV253333 jeśli 29" to np elka na XTR i starym foxie http://www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-gorskie-29/rower-merida-big-nine-9000-2015
Waza Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Nie martw się o Fox'a, jeżdżę na nich od 10 lat i jeżeli zadbać o w miarę regularny serwis, to odwdzięczają się świetną płynną pracą. Mój najstarszy Fox z zimówki ma właśnie 10 lat i ciągle dobrze pracuje, kiedy postoi trochę nie używany potrafi się trochę rosić, ale później mu przechodzi. Nie mam porównania do SID'a ale znajomi którzy jeździli na obu, twierdzą że Fox'y są sztywniejsze. Co do geo, to jesteś na pograniczu rozmiarów M i L. No i jesteś zbudowany dosyć proporcjonalnie, nie masz ani szczególnie długiej, ani bardzo krótkiej nogi, więc możesz mieć trochę problem z wyborem rozmiaru. Focus ma trochę kobylastą rozmiarówkę i w rozmiarze M mógłby Ci podpasować. Ma co prawda duży stack, ale wyrzuceniem podkładek z pod mostka i ewentualnie obróceniem mostka na minus można posterować pochyleniem tułowia. Widziałem niedawno rower zbudowany na ramie Raven Max i naprawdę robi duże wrażenie.
Simple Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Zmieniłem rebę na nowego foxa 32 step cast i różnica w sztywności masakryczna na korzyść reby. Starsze foxy, z "pełnymi" dolnymi goleniami to już inna bajka, kumpel ma 32 w kaszimie i oprócz wyższej wagi reszta na plus. Co prawda, amor foxa pracuje trochę lepiej od RS, ale gdybym miał wybierać teraz widelec, to wybrałbym albo nową rebę, albo sida z chargerem. Serwis jest banalny, spokojnie do ogarnięcia w 30min w domu, gdzie do foxa trzeba mieć dedykowane narzędzia + zabawa z tłumikiem odpada.
Gość Napisano 8 Stycznia 2018 Napisano 8 Stycznia 2018 w podlinkowanych brykach tylko rose ma sida rl, reszta foxa 32sc... wolałbym nie zmieniać amora w nowym rowerze a z tyłu boost czy nie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.