Skocz do zawartości

[wycieczki] Rowerem na BORnHOLM

mlody600v

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam !!!

MAma zamiar w lato pojechać z rowerem na Bornholm. Może ktoś z was już tam był, ja byłem ale a wiarą samochodami było zaj......e. Interesują mnie ceny(trochę już się orientowałem), może znacie jakieś "tańsze ośrodki'', ciekawe miejsca do jazdy rowerem. No i imprezy oczywiście:)) ostro zakrapiane duńskim piwskiem .

Pozdro!!!

Ja byłem na rowerku.

Najtaniej nocować na polach namiotowych (nie campingach!), jest ich klika, zazwyczaj bardziej na środku wyspy. Kolejne w cenniku są campingi zazwyczaj super położone, w pobliżu plaży lub same graniczą z plażą. Wyspa cała jest ciekawa, jest też różnorodna północny zachód i południowy wschód to jak dwa światy. Najlepiej objechać wyspę dookoła, nie jest duża.

Imprezy to raczej tylko w miastach i to tych większych np. Ronne, Naxo, Gudhjem.

Jeślic chesz poimprezować i porowerować to może lepiej Gotlandia? stolica Visby słynie z rozrywkowego charakteru w średniowieczmnych murach :-)

Dzięki BlackKormo w końcu ktoś mi odpisał, dzięki za radę z namiotami, jak ja byłem autem pare lat temu to camping był drogi ale warunki też były niczego sibie :sauna, basen , poducha do skakania :)) , obok zaraz boisko z trawuchą jakiej u nas w 1 lidze nie ma B)) (przynajmniej wtedy to się kładliśmy bo takiej nie widzieliśmy ). Pomyslę nad Gotlandią skoro mówisz, że

jest ciekawie .

pozdro!!!

Dzięki BlackKormo w końcu ktoś mi odpisał, dzięki za radę z namiotami, jak ja byłem autem pare lat temu to camping był drogi ale warunki też były niczego sibie :sauna, basen , poducha do skakania :)) , obok zaraz boisko z trawuchą jakiej u nas w 1 lidze nie ma :P) (przynajmniej wtedy to się kładliśmy bo takiej nie widzieliśmy ). Pomyslę nad Gotlandią skoro mówisz, że

jest ciekawie .

pozdro!!!

Nie ma sprawy, w razie kolejnych pytań polecam się, może być na forum dla ogólnospołecznej korzyści ;)

A ja zeby nie zakladac nowego tematu spytam jak z tymi atrakcjami tam? Bo moja ciocia i wujek byli i mowia ze kaszana.

jeżeli chodzi o Bornholm to jest co zwiedzać , widoki z....e i jest taka plaża, że jak tam wlazłem to poczułem się jak na BAHAMA :)) (chyba 200 szeroka), no i oczywiście znane w skandynawi .... parki wodne , można poszalec !!!

Pozdro !!! Ale byłem przed naszym wejściem do UNII więc, pewnie się trochę pozmieniało.

pozdro!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...