red_fever Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 Witam jak w temacie chciałbym złożyć rower powiedzmy sobie bardziej off-road niż posiadam. Posiadany rower to zethos Unibikie gts 2016 na slx 3x10 problem w tym ze jest to rower cross-owy a ja mam las wokół i jazda na 1.75 po błocie nie należy do przyjemności. Nie jestem zawodowcem wiec rower nie ma służyć do jazdy w zawodach, lecz do wolnej ale z założeniem terenowym. Moja waga to 80kg i mam 180cm wzrostu szukam takiej ramy na która przełożę sprzęt z unibika. Z góry dziękuje za wsparcie i pomoc easy driver hard rider p.s wideł ROCK SHOX RECON 29 SILVER / 100 MM TAPERED POPLOCK rame accent peek 29 rozmiar L. reszte bebechow przekładam i będę wymieniac jak będzie się sypac
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Stycznia 2018 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2018 Rozmiar M jeśli już - jak chcesz zamówić L, to lepiej zostaw tego Zethosa i załóż grubsze opony. EDIT Widzę, że na jednej ze stron jest rozjazd z rozmiarówką, więc nie wnikając w szczegóły, to chodziło mi o ramę z podsiodłówką 48 cm - wierz mi, że większej ramy nie potrzebujesz, a nawet powiem więcej : to jest już maksimum dla Ciebie, zakładając że mówimy o terenie, a nie toczeniu się po bułki na mieście.
red_fever Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Napisano 4 Stycznia 2018 z Tego co liczyłem z nogi wyszlo mi prawie bo 19,74 cala z tego co ogarniam to L mogę się mylić. Moja kariera rowerzysty skończyła się z nascie lat temu na v-brake sram 0.5 i stx rc p.s. powiedzmy po bułki ale przez las z plecakiem
Dokumosa Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Ja mam 186 i nogę 90cm i posiadałem 2 peaki 29 w rozmiarze 48cm. O ile na 53cm mieściłem się bez większych prob to w terenie pewniej czułem się na mniejszym.
red_fever Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Napisano 4 Stycznia 2018 dzięki wielkie za podpowiedz pozdrawiam serdecznie i zycze powietrza w oponie i kasy w portwelu w 2018
Guazu Napisano 22 Stycznia 2018 Napisano 22 Stycznia 2018 Cześć, zastanawiam sie nad składaniem roweru od zera. XC Hard tail'a. celuje w 2500 - 3000zł. Pytanie czy bardziej opłaca się kupić gotowy rowerek z sklepu czy składać od podstaw? (więcej frajdy będzie składając ) pzdr
Dokumosa Napisano 22 Stycznia 2018 Napisano 22 Stycznia 2018 Za 3k na nowych gratach niczego sensownego nie poskładasz. Szukaj po wyprzedażach gotowego roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.