dervill Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 witam macie może pomysł jak wymienić zawór w amortyzatorze. W zestawie naprawczym mam ten zawór ale nie mam jak go wykręcić. Jest jakiś sposób na wykrecenie zaworu (ten co pompujemy amortyzator pomką). Cytuj
seraph Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 Tam jest zwykły zawór jak w wentylach Shradera (samochodowych) i wykręca go się takim kluczykiem: Możesz też podskoczyć na wulkanizację najbliższą to Ci wykręcą i wkręca - to trwa sekundy. Cytuj
pp516 Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Ja ostatnio wykręciłem pincetą, taką zwykłą, też w amortyzatorze. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez pp516 Cytuj
Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Szczypcami do segerow, nozyczkami, czymkolwiek co ma ostre konce. Cytuj
qb41 Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Albo w każdym motoryzacyjnym kupić w/w przyrząd do wykręcania zaworów koszt 1 zł Cytuj
Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 To logiczne.., ale pytanie z cyklu - potrzebuje cos -teraz, wiec daje przyklad pewnego rodzaju kreatywnosci czy druciarstwa, bo ktos kto chce to robic choc drugi raz w zyciu, to kupi dedykowany przyrzadzik. Cytuj
dervill Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Napisano 9 Stycznia 2018 dziekuje za szybkie odpowiedzi. Kupilem zestaw dwoch kluczy za 1,49€ na eby.de z Chin Tam wszystko male raczki robia za grosze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi