rzymo Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Witajcie, przymierzam się do zakupu gravela - Boreas 1 od Rometa. Mam jednak problem z samym sobą a konkretniej proporcjami ciała - 180cm na wysokość jest, ale noga tylko 80. Pozycja ogólnie bliżej wyciągniętej, niż wyprostowanej. Żeby mieć punkt odniesienia - dobrze jeździło mi się na Tribanie 100 w rozmiarze L, czyli podsiodłowa 52cm, górna lekko opadająca, jak dobrze pamiętam 565mm efektywnie, główka 190mm. Do tego mostek 100mm. Przekrok na granicy komfortu psychicznego - górna rura centymetr wyżej i już by było nie-ok. Romet w katalogu podaje dane jak na obrazku poniżej. Myślałem o 56, ale boję się o pewną część ciała Z drugiej strony 54 może być za krótki... Czy może odpuścić sobie ramy tego typu i szukać rowerów z niższymi? Co myślicie? http://abload.de/img/rometahst7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Nie ma rady, musisz się przymierzyć i porównać oba rozmiary. Przy 54 musiałbyś pewnie wymienić mostek na dłuższy, ale ze względu na niższą główkę ramy wyjściowo będzie to sprzyjało większemu wyciągnięciu. Nie znamy jednak przekroku w Boreasie, więc jak Ci ramy nie podejdą, to będziesz szukał czegoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujeksam Napisano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Boreas to dobry wybór, ale najlepiej jak byś się "przymierzył". Rozmiar 54 powinien być lepszy, ale raczej bez wymiany mostka na dłuższy się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.