OutOfMemory Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Cześć W papierach roweru zanotowano, że hamulce to Magura. Czy ktoś może zidentyfikować po zdjęciach co za model hamulców mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 może MTS / MT6 / MT8 , na klamce może jest oznaczenie 'six' albo 'eight' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Jak dla mnie to MT2 ale jak kolega wyżej zobacz na klamce hamulcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Po tych numerkach na zacisku znalazłem na jakiejś ruskiej stronie, że to MT8. Ale czy tak jest - nie wiem.;) Poszukaj jakichś innych oznaczeń i poszperaj w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 31 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Technicznie MT8 ma taki sam zacisk jak MT6, różnicą może być tylko czerwony kolor pokrywy tłoczka w MT8. Na pewno są to hamulce z pierwszej serii MT i dla mnie to wersja MT6. Choć jest możliwe ,ze to jakiś OEMowy mix - klamka dużo powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OutOfMemory Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Na klamce mam oznaczenie MTS carbo tecture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 31 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 To już wiesz jaki masz model- Magura MTS. Czyli zacisk od MT6 i klamka od MT 4 . MTS były robione swego czasu dla Speca jako OEM i nie były dostępne w normalnej sprzedaży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OutOfMemory Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 (edytowane) No właśnie na Specu toto wisi. Czyli mam rozumieć, że zacisk to szczęki? Edytowane 1 Stycznia 2018 przez sznib nie cytujemy poprzedzajacego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Nie, zacisk to zacisk. Hamulce tarczowe to nie hamulce szczękowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 (edytowane) @OutOfMemory w uproszczeniu: zasisk hamulcowy (hamulce tarczowe) klocki do zacisku hamulców tarczowych hamulce szczękowe klocki do hamulców szczękowych Edytowane 1 Stycznia 2018 przez RafalxM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OutOfMemory Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 dzięki, zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi