AdaskoKross Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Cześć ! Panowie sprawa niecierpiąca zwłoki. Otóż mam obecnie napęd 9 biegowi przerzutka shimano xt 772 i manetka deore 590. Niestety całość nie działa płynnie. Postanowiłem więc zmienić manetką na shimano 770 9 biegową , jednak pojawiła się pewna koncepcja. Doszukałem się jakoby Przerzutka Zee(którą bardzo chcę mieć ze względu na sprzęgło) miała współgrać z napędem 9 biegowym - tylko na manetkce Srama w systemie ESP. Co mnie zainspirowało ? Użytkownik forum , oraz filmik ze wschodu. Myślicie ,że rozwiązanie ZEE+Manetka X-5 czy Xt 772(gs)+ manetka XT-770 Całość wykorzystywana w FR/DH FILM --> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Moja znajoma używa przerzucajki zee z manetką X0 9rz i działa bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 No to pozbywam się nowej shimano XT 772 na miejsce zee ! Dzięki bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Teraz tylko zastanawiam się czy wersja dh która rzekomo ma obsługiwać max 28 koronkę obsłuży także 32 , Czy będę jednak zmuszony do wzięcia wersji FR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 DH obsłuży 32 koronki ale może mieć nieco problemy przy najmniejszych koronkach. Gdzie na zjazdach to one są najważniejsze. Zatem bierz FR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 I tak też zrobiłem Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.