kubha Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 Cześć, poszukuję roweru trekkingowego na dojazdy do pracy (trasa przez miasto, około 6km w jedną stronę) i weekendowych wypadów po asfalcie i leśnych nieutwardzonych drogach (dystans około 30-50km). Dostałem wydaje mi się atrakcyjną cenę na Kross Trans Alp - 1730 zł. Czy rower jest warty tej ceny? Czy szukać czegoś innego? Byłbym w stanie wydać więcej i poszukać czegoś z lepszym osprzętem, bez lub z lepszym amortyzatorem np. Trans Africa lub Trans Global, ale z drugiej strony nie chcę wydawać za dużo, bo nie chcę się o niego zamartwiać, że ktoś mi go ukradnie albo że moknie na balkonie. Dotychczas jeździłem prawie 20 lat rowerem z komunii - chyba marketowym Active Magic Travel i nie stwarzał większych problemów, więc przy moim dbaniu o sprzęt chyba nie muszę mieć super osprzętu, żeby długo mi posłużył. Cytuj
Tatanka Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 W jakim rozmiarze szukasz roweru? Ostatni rzucił mi się w oczy na allegro Trans Alp chyba 17 cali za niecałe 1500zł. Cytuj
kubha Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Napisano 30 Grudnia 2017 19 cali/M Ten za 1730 zł jest normalnie w sklepie stacjonarnym. Czytałem trochę o rowerach Kross i podobno ważne w nich jest to, jak zostały złożone i przygotowane do jazdy. Ten sklep wzbudza zaufanie i w razie jakiejkolwiek gwarancji czy serwisu mam blisko. Cytuj
SoloTM Napisano 30 Grudnia 2017 Napisano 30 Grudnia 2017 Masz 500 + https://www.olx.pl/oferta/rower-kross-trans-alp-sprzedam-CID767-IDpzCKp.html#9a270679c9 Cytuj
kubha Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Napisano 30 Grudnia 2017 Dzięki, chociaż ja z tych, co nie lubią używanych rzeczy. Zobaczę kiedy kupiony i ile gwarancji, bo to chyba nie bieżący rocznik. Cytuj
kubha Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Napisano 31 Grudnia 2017 Rower z linku jest dwuletni, więc różne rzeczy mogły się z nim dziać, także podziękuję. Czy ktoś mi odpowie, czy za 1730 zł nowego Trans Alpa warto brać? Cytuj
lukaszko82 Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Jeśli szukasz trekingu do 2 tyś to moim zdaniem warto. Cytuj
kubha Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Napisano 1 Stycznia 2018 Dzięki, jutro kupuję w takim razie. Cytuj
kubha Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Napisano 2 Stycznia 2018 Trans Alp kupiony, pierwsza jazda w deszczu i po ciemku bardzo udana. Temat do zamknięcia. Cytuj
Extraks Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 Zastanawiam się czy nie lepszym pomysłem będzie zakup trochę tańszego roweru i doinwestowanie w wyposażenie dodatkowe. Dobrej klasy oświetlenie, błotniki, bagaznik, pompka, bidon, bagażnik, może jakiś uchwyt na kierownicę pod telefon. Chociaż często jest tak, że można kupić rower ze standardowym wyposażeniem. Myślę, że z tego Kross-a powinieneś być zadowolony: https://www.dadelo.pl/rower-kross-trans-pacific-2017-pd9223/?v_Id=103183 Przerzutki Shimano - dobrej klasy. W zasadzie nie do zajechania. W zasadzie ma wszystko poza hamulcami tarczowymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi