Quickee Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Witam! Posiadam amortyzator Marzocchi bomber rc3 evo v.2 oraz smar Brunox Deo do amortyzatorów. Moje zapytanie to co ile dni,miesięcy powinienem popsikać po goleni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Nigdy. Widelec smaruje się poprzez jego rozebranie i wymianę oleju,a nie psikanie z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quickee Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 30 minut temu, Fenthin napisał: Nigdy. Widelec smaruje się poprzez jego rozebranie i wymianę oleju,a nie psikanie z zewnątrz. Mi chodzi o popsikanie po goleni jakbyś chciał wiedzieć tak działa Brunox, konserwuje i czyści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 8 minut temu, Quickee napisał: Mi chodzi o popsikanie po goleni jakbyś chciał wiedzieć tak działa Brunox, konserwuje i czyści... Działa dokładnie tak samo jak wilgotna szmatka... Jeżeli koniecznie chcesz użyć Brunox'a to psikasz na szmatkę, wycierasz golenie a potem jeszcze raz na sucho. Szmatki muszą być miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 54 minuty temu, Quickee napisał: konserwuje Nieprawda. Cytat i czyści... Prawda. Istotne jest, że Brunox robi krecią robotę wpływając pod uszczelki i rozcieńczając olej. Raz na jakiś czas można użyć, ale jako środek konserwujący do regularnego użytku, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Ja używam Brunox-a w sposób jaki podał skom25 z tym, że przed wytarciem pompuję go kilka razy i ładnie wyciąga syf spod uszczelek przeciwkurzowych. Widzę, że ten specyfik ma dużo przeciwników na forum ale co by nie było, na pewno negatywnie nie wpływa na wideł jak z głową się tego używa, zresztą po roku używania po oddaniu FOX-a na serwis serwisant stwierdził, że w środku wygląda bardzo ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haitz Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Golenie są cały czas smarowane bo masz otwartą kąpiel olejową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi