Skocz do zawartości

[Rama Hak] Kuota Kebel skąd wziąć hak do przedniej przerzutki

Votius

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym zakupić ramę Kuota Kebel lecz z tego co widzę klient nie ma do niej przedniego i tylnego haka. Tylny hak można bez problemowo znaleźć w internecie, a z przednim jest problem. Znalazłem kilka haków przednich lecz są one inaczej wygięte niż orginalny hak.. Poniżej dodaję zdjęcie o co mi chodzi bo może to się tak nie nazywa. Czy to nie ma znaczenia jaki kupię hak?

632363565_2_1000x700_rama-szosowa-kuota-kebel-full-carbon-dodaj-zdjecia.jpg

Napisano

Tak właśnie ten oglądałem lecz znalazłem jeszcze ten http://sklep.k2rowery.pl/a838-adapter-przerzutki-przod-do-ram-giant-p-1489.html wygląda niby jak ten co inni mają założony na tej ramie lecz ryzyk fizyk czy to jest na pewno to samo...  Poniżej dodaję zdjęcie tego haka z innej perspektywny i niby jest wyprofilowany podobnie jak ten z linku który zamieściłem w tym poście.. Lecz pytanie czy to będzie to. Bo po zakupie złego haka będzie chyba problem z regulacją przerzutek?

IMG_2288-thumb-500x376.jpg

Napisano

Problem bedzie wtedy, gdy nowy hak bedzie dawał zbyt duze lub zbyt małe odsadzenie od ramy, co spowoduje dla przerzutek 2rzedowych  niekompatybilnosc lini łancucha dla przedniej przerzutki z blatami korby. Niestety nie wszystkie przerzutki da sie tak podregulować żeby siegały DALEKO...za blaty i w skrajnych przypadkach te pare mm różnicy moze powodować problem. Mozna  wtedy próbowac z przerzutkami do 3 blatów jak np FD-6703 one maja wiekszy zasieg roboczy ...  ale chyba 6703 to byla ostatnie 3rzedowa seriia ultegry.

Jest jeszce mala szansa ze przerzutka będzie wisiała za nisko lub za wysoko do blatów :P

Napisano

Kiedys kupilem rame felt bez haka ..tylnego.. ile ja sie pozniej tego haka naszukalem :-)) nauczka byla jedna, nigdy wiecej ramy bez haka. Chyba ze hak jest dostepny od reki i jest pewne ze pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...