herosa Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Od jakiegoś czasu podczas jazdy, szczególnie podczas jazdy na typowych, polskich drogach słyszałem hałas dobiegający nie wiadomo skąd. Taki cichy szmer, szuranie, coś takiego. No to wszystko zdemontowałem i słyszę, że odgłos dobiega z ramy. Jakby coś w niej było. Potrząsam, trzęsę i nic. Świecę do środka i nic nie widać, odgłos najprawdopodobniej dobiega z dziury na stery. Rama karbon, nie jest połączona (nie ma wylotu) od strony podsiodłowej, ani od suportu (jest zabudowana). Nie mam pomysłu, jak pozbyć się tego dźwięku. Jakiś podobny problem albo pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Pancerze ocierają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Wszystko zdemontowane, rama golutka. Hałas z wewnątrz, pancerze zewnętrzne (wszystkie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Co to jest dziura na stery? Główka? A może karbon właśnie daje Ci znać że zbliża się jego koniec? Jakie masz stery? Miski demontowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 18 minut temu, skom25 napisał: Jakie masz stery? Miski demontowałeś? Jak mnie moje stery wkurzają! Najpierw waliły, wymienili na gwarancji na niby nowe. Tak je skręcili, że kiera z mocnym oporem się skręcała, rower leciał na jedną stronę, ale nic już nie hałasowało! Poluzowałem, poprawiłem koło - jedzie prosto, ale znów tu puknie, tam stuknie... Wkurza, jak coś zagłusza szum gum. Sorki, taka dygresja mnie naszła jak zobaczyłem hasło stery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 3 godziny temu, herosa napisał: pomysł Zakup lub pożyczka mini kamery inspekcyjnej - endoskopu, np.: https://kupbass.pl/pl/p/ENDOSKOP-MINI-KAMERA-USB-5,5mm-app-ANDROID/13680?gclid=EAIaIQobChMI7JWo8o2r2AIVK7XtCh1T4QCrEAQYAyABEgKnaPD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Tak, główka, tak to jest jak się nie pamięta nazwy... Stery zintegrowane, wyjęte. Pomysł z kamerką zacny, ale chyba nie aż tak prosty A tu film sytuacji, polecam dobry głośnik lub słuchawki... 20171227_195538.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Może śmieci poprodukcyjne masz w środku. Bez prześwietlenia albo inspekcji kamerą nic nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Kilka miesięcy temu z mojego kilkunastoletniego (!) roweru, przypadkiem, gdy wyjąłem sztycę z siodłem i obróciłem rower wypadł jakiś bliżej niezidentyfikowany kawałek plastiku, mała tulejka czy coś takiego. Nie mam zielonego pojęcia co to mogło być. Różne rzeczy się zdarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Chyba problem rozwiązany. Kawałek kleju/folii się odkleił albo nie wiem co, w każdym bądź razie udało mi się to coś wydobyć za pomocą dwóch sklejonych ołówków gumowych i szmatki Także dzięki za odp.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Te paprochy tak hałasowały?dobrze że jestem już stary i głuchy.ale na filmiku faktycznie słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 To wygląda jak jakaś folia powleczona żywicą, pewnie pozostałość po formowaniu ramy. Lepszy taki "chochlik" niż strzelanie ramy z niewiadomego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacam76 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Daj znać, czy to faktycznie było to i czy przeszło. U mnie w Unibike'u też kiedyś coś chrobotało po cichu ale ciągle i wkurzająco. Byłem zbyt leniwy żeby rozbierać. Razu pewnego odwróciłem rower do góry ?nogami?, pomachałem nim trochę i przestało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Tak, przeszło. U mnie machanie ramą na wszystkie strony nie pomagało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.