Pompekk Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Witam. Zakupiłem rower do urban freeride bez hamulców i szukam czegoś do 150-200zł max na początek. Jazda to będzie skakanie po schodach lekkie górki w lesie więcej jazda miejska typu skakanie manuale itd. Które z podanych wyżej hamulców wybrać? BR-M315 - 170zł nowy komplet, BR-M395 -200 nowy komplet. Dodam, że to hamulce na jakieś 2-3 sezony, a później wymiana na coś innego. POMOCY CO WYBRAĆ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 To jest chyba jedno i to samo z inną cyferką. Tylko pamiętaj że żywiczne klocki które są fabrycznie lekko mówiąc są słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 50 minut temu, skom25 napisał: Tylko pamiętaj że żywiczne klocki które są fabrycznie lekko mówiąc są słabe. Mam BR-M395 i nieco wytarte, fabryczne klocki, które po roku rekreacyjnej jazdy potrafią mi zablokować przednie koło. Co prawda, żeby to zrobić, muszę podnieść dupę z siodełka, ale ważę 100kg więc i tak jest to niezły wynik. Jak już się trafi na egzemplarz bez fabrycznych wad to wszystko sprowadza się do zasady "jak dbasz tak masz". Na nowy rok zrobię ogólny przegląd wszystkiego i założę okładziny z Jagwire. Zobaczę czy będzie aż taka różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Ja w tym roku po 3 sezonach wymieniłem na BR-M6000, tylko dlatego że klamka mi bardziej pasuje. Żywiczne są słabe, polecam KoolStop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 W dniu 27.12.2017 o 12:56, Pompekk napisał: BR-M315 - 170zł nowy komplet, BR-M395 -200 nowy komplet Różnica między tymi hamulcami jedynie w klamkach. 315 - stalowe, 395 - aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pompekk Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Nadal nie wiem jakie hamulce kupić do 200 zł na komplet. Mogą być używane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszNN Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Nic lepszego nie kupisz po za tymi co wymieniłeś. Miałem BR-M395 i od nowości pociły się w okolicy dekielka przy klamce, ogólnie słyną z tego, że są szczelne jak silnik od żuka. Co do siły hamowały nawet przyzwoicie, do jazdy rekreacyjnej wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pompekk Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Kupilem komplet hayes Stroker Trail na nowych okladzinach polmetalicznych i z tarczami 203mm za 300zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
browar97 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Witam, a próbował ktoś konfiguracji klamka M395 i zacisk SLX lub wyższej klasy? mam sprawne klamki a zaciski niestety wyzioneły ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Nie ma sensu, bedziesz musial zmienic przewody na Banjo i wyjdzie ze zaplacisz minimalnie mniej niz za caly zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi