KuLa2030 Napisano 21 Października 2006 Napisano 21 Października 2006 Witam Mam takie pytanie jak zdjąc naklejki z roweru , znacie jakies patenty jak lub czym sciagać Naklejki sa takie przezroczyste i nie sa to tak jak normalne naklejki trudno je zeskrobac i wole na sucho nie dotykac ich . Rama nie jest za gładka i nieiwem jak dobrze to sciagnąc Licze na waszą pomoc Pozdro Przemysław (KuLa2030)
Habibek Napisano 22 Października 2006 Napisano 22 Października 2006 Jeśli to zwykłe foliowe naklejki, to kup sobie w jakimś motoryzacyjnym preparat do usuwania naklejek. Zapłacisz z 5 zł a masz gwarancję, żę nie rozpapra Ci się klej spod naklejki po całej ramie (tak dzieje się, kiedy używasz rozpuszczalnika). Godzej ma się sprawa w przypadku naklejek, które po przyklejeniu zostały polakierowane. Taki patent stosuje wielu znanych producentów ram rowerowych (np. KTM). Jedyna rada w takim wypadku, to albo nie ruszać, albo zeszlifować i pomalować na nowo ramę Pozdr.
krissmann Napisano 23 Października 2006 Napisano 23 Października 2006 A jak żal ci 5 zł to spróbój podgrzać naklejki suszarką do włosów, i wtedy zdejmować.
KuLa2030 Napisano 23 Października 2006 Autor Napisano 23 Października 2006 THX za odpowiedzi ale niestety jest tak jak powiedział habibek rower był malowany z naklejkami (niestety ) wiec nie sciagam zostawiam jak jest bo nie mam zamiaru go szpachlować
Raptor Napisano 23 Października 2006 Napisano 23 Października 2006 Ja polecam wd-40 psikasz na pozostały klej, czekasz kilka minut i ścierasz.
piotrkv Napisano 25 Października 2006 Napisano 25 Października 2006 Tylko ze wd-40 tu juz nie pomoże.
KuLa2030 Napisano 25 Października 2006 Autor Napisano 25 Października 2006 Hej dam wam rade bo sam tego nie wiedziałem jeśli sciagnąc chcecie Naklejki to upewnijcie sie ze naklejki były naklejone po lakierowaniu a nie przed. W moim rowerku mam tak że naklejki były naklejane przed lakierowaniem ;/
QWEY564 Napisano 29 Października 2006 Napisano 29 Października 2006 No to bardzo dobrze Jak by co to można polać naklejki wrzątkiem, same schodzą... Kula: Jak chcesz zatuszować swoje naklejki to naklej na nich jakieś inne np "Achtung!!", "Warning" "Nie dotykać urządzenie elektryczne", mój brat ma takie na swoim makro i lud zawsze jak to widi to próbuje dociec pohodzenia bika(osprzęt shimano, jakiś stary rock shox i shomanowskie gripshifty a do tego ślady sikiery na ramie, jakieś ślady spawania, oponki Ninja)... hehe piorunujący widok
KuLa2030 Napisano 3 Listopada 2006 Autor Napisano 3 Listopada 2006 Heh dobry pomysł poszuam jakiś naklejek takich by zakryły stare i bedzie gitara
topol Napisano 4 Listopada 2006 Napisano 4 Listopada 2006 Tak mocno się wstydzisz nazwy ramy. Włśnie Naklejka tutaj nic nie zdziała.Twoja podswiadomosc bedzie oszukiwana,przez co można nabawic sie kłopotów. Z biegiem miesiecy zapomnisz juz na czym brykasz,mocniej zaszalejesz i oropeda murowany.Jednak wybrałbym oryginalny napis :arrow: brzmi jak UWAGA.respekt jak bardziej na miejscu
KuLa2030 Napisano 4 Listopada 2006 Autor Napisano 4 Listopada 2006 Jedyną i najlepszą rzeczą jaką zrobie bedzie kupienie poprostu nowego bika Ale czekam az jeszcze ceny pojdą w dół ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.