gyrill Napisano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Szukam miejscówek do pojeżdżenia na ścieżkowym MTB, będę kilka dni w Stargardzie. Gdzie warto pojechać pocisnąć z górki i skoczyć jakąś małą hopkę w lesie? Widziałem że polecana jest Puszcza Bukowa, co jeszcze warto zobaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Puszcza Bukowa jest jak najbardziej polecana i ze Stargardu miałbyś nawet blisko. Ale to rozległy obszar i trzeba wiedzieć gdzie pojechać lub mieć przewodnika, dodatkowo to z natury wilgotny las i teraz podczas masowej rzezi drzew wiele dróg jest całkowicie rozjeżdżonych przez ciężki sprzęt. Nie byłem w Bukowej od października, ale słyszałem od znajomków że miejscami jest masakra. Jeżeli nie zrazi Cię pojechać na lewobrzeże Szczecina, to wybierz się do Lasu Arkońskiego, ulica Arkońska pętla tramwajowa linii 3 i 10, albo jeszcze lepiej 200-300m dalej stadion Arkonii a przed nim duży plac parkingowy. Jeżeli z tych miejsc wbijesz się w las w północno-wschodnim kierunku i chwilę pokrążysz to znajdziesz trasy z hopkami. Teren jest bardziej kameralny niż Puszcza Bukowa, trasy krótsze, ale miejsce ma swój klimat i szybciej można spotkać chłopaków ęduraków, którzy mogą Ci pokazać inne fajne traski w Arkońskim. Miejscówka z googla: https://www.google.pl/maps/place/Arkońska,+Szczecin/@53.4600872,14.5100374,1075m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47aa0ea954ee7d01:0x84204e4d88bc424!8m2!3d53.4573255!4d14.5183455?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Cenne rady, wielkie dzięki! Jutro pojadę do Goleniowa przez Puszczę Goleniowską, zobaczymy jak z gruntem. Następny będzie Lasek Arkoński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 W Goleniowie fajny pumptrack. W Goleniowskiej bagno. Las Arkoński następnemu razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.