Skocz do zawartości

[tarcze hamulcowe] Dartmoor Nano

kemot1974

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim, 

składam rower i szukam tarcz do 100 g , rozmiar 160 mm, które będą współpracowały z hamulcami XT 785. Czytałem opinie o Dartmorach Nano, większość jest pozytywna. Czy któryś z Kolegów ma z nimi doświadczenie i mógłby się wypowiedzieć co do jakości hamowania, lub zaproponować inne tarcze. Dziękuję

Jeździłem na Dartmoorach Nano aka Ashima Aro-08.
Nie twierdzę że nie hamowały. Ale miały tendencje do wprowadzania drgań na amortyzatorze podczas hamowania.
Na tyle mnie to wtedy zniechęciło że przestałem gonić w tym segmencie te kilka gram i przeszedłem dość szybko na Avidy G3CS.
Inna sprawa że tego typu tarcze mają dość duży apetyt na klocki.

Pozdrawiam 

W wadze poniżej 100g masz jeszcze Accent Blade (używałem ich z M785 a teraz z M675) i mimo powszechnej opinii że się wyginają ja u siebie tego nie zauważyłem. Fakt wpadają w wibracje (z przodu) ale to jest domena wszystkich filigranowych tarcz (przynajmniej tych co używałem).

1 godzinę temu, kemot1974 napisał:

Jeszcze zapytam o Wasze doświadczenie z Avidami HS1, też mają tendencję do wypadania w drgania ?

Mialem HSX czyli to samo na alu pajaku. Swietnie hamowalo, zero drgan /180mm i sztywna oska 20mm/ przy czerwonych Koolstopach czy EBC gold.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...