Danczo Napisano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Gdy nalewam płyn do klamki on nie chce przejść przez klamkę i do pancerza. Nalewa się trochę płynu do tłoczka i dalej nie przejdzie. Dodam ze ostatnio wymieniłem uszczelkę na tłoczku (uszczelka z tego samego modelu hamulca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Patrząc na Twoją wypowiedź mogę stwierdzić że nie masz pojęcia o czym mówisz. Oddaj hamulec najlepiej do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 I mamy też nadzieję, że nie chcesz tam nalać oleju wbrew tytułowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 22 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 chcialem żebyście mi pomogli a nie krytykowali. Nie znam się za dobrze na hamulcach dlatego się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 To wpisz w googlach zapytanie o procedure odpowietrzania eluxirów ... Podpowiem że potrzebujesz 2 strzykawki i 2 kawałki wężyka z odpowiednimi końcówkami. Powodzenia z olejem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Dokładnie. Wujek google Wujek joutube Tam wszystko jest opisane krok po kroku. Troszkę checi troszeczkę sprawności manualnej. Jeżeli takowych nie posiadasz lepiej odstaw do serwisu. Hamulce do dosyć istotna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Jak mam go odpowietrzyć skoro olej nie chce przejść przez klamkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Bo nie używasz googla i nie robisz tego zgodnie z procedura ? Chyba że jednak się mylimy i masz odpowiednie narzędzia do tego celu i robisz to tak jak robić się powinno... To zwracając uwagę na : 18 godzin temu, Danczo napisał: Gdy nalewam płyn do klamki on nie chce przejść przez klamkę i do pancerza. Nalewa się trochę płynu do tłoczka i dalej nie przejdzie. Dodam ze ostatnio wymieniłem uszczelkę na tłoczku (uszczelka z tego samego modelu hamulca) Może zwyczajnie coś źle poskładałeś ? Ale z drugiej strony skoro na DOT z uporem maniaka mówisz : 7 minut temu, Danczo napisał: olej nie chce ... Polecam udać się z tym hamplem do odpowiedniego punktu serwisowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Problem nadal leży w uszczelce tłoczka klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Nie dziw się że cię odesłali do GOOGLA, bo zabierasz się do tego od d*** strony.Chyba nie zalewasz je olejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Zalewam dot 4. Wszystko poskładałem tak jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Jaki problem ? 1 godzinę temu, rkopec16 napisał: Problem nadal leży w uszczelce tłoczka klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 To dlaczego nie działa ? Masz zestaw do odpowietrzania ? Podpowiem wygląda to mniej więcej tak : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Tak mam zestaw do odpowietrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Spróbuj w różnych ustawieniach klamki. Jeśli płyn nie dociera do drugiej szczykawki, wykręć przewód i sprawdź jego drożność przepychając płyn od zacisku. Zdarza że przewód się zapcha.... Jeśli to nie pomoże- zmiana przewodu. Jeśli klamka jest niedrożna- rozebrać, przedmuchać (pompką) i poskładać jeszcze raz. Takie tam na szybko rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Płyn do zacisku przepływa na otwartej klamce . Teoretycznie możliwe jest odpowietrzenie układu grawitacyjnie za pomocą tylko jednej strzykawki... Jeżeli płyn nie spływa do zacisku to masz gdzieś niedrożność ... aż tyle i tylko tyle. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 bez przewodu próbowałem tez i to nie wina przewodu. Nalewa się trochę płynu do tłoczka i dalej nie pójdzie Godzinę temu, woojj napisał: Spróbuj w różnych ustawieniach klamki. Jeśli płyn nie dociera do drugiej szczykawki, wykręć przewód i sprawdź jego drożność przepychając płyn od zacisku. Zdarza że przewód się zapcha.... Jeśli to nie pomoże- zmiana przewodu. Jeśli klamka jest niedrożna- rozebrać, przedmuchać (pompką) i poskładać jeszcze raz. Takie tam na szybko rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 2 godziny temu, woojj napisał: szczykawki Serio?? Próbowałeś wtłaczać płyn od dołu, czyli od zacisku jak pisali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danczo Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Tak jak pisałem wcześniej problem leży w uszczelce tłoka, jest spuchnięty oring lub uszkodzony plastikowy pierścień dociskający oring. Dlatego tłoczek nie wraca do końca i nie da się przetłoczyć płynu. Bo oczywiście to, że korpus był przed wymianą oringu wyczyszczony to pomijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi