Waza Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Zauważyłem że ostatnio, od 1-2 tygodni, prawie wszystkie nowe rowery pokazywane na forum dostają od razu niskie oceny. Trochę mnie to zastanowiło, bo dotychczas była raczej stosowana selekcja pozytywna, jak się rower podobał to dostawał ocenę wysoką lub maksymalną, a kiedy się za bardzo nie podobał to powstrzymywano się od oceny. No chyba że ktoś pokazał naprawdę jakąś pokrakę, to wtedy któryś z forumowiczów o słabszych nerwach nie wytrzymywał i walił jedną lub dwoma gwiazdkami. W poprzedniej wersji forum była galeria rowerów top ten, w której znajdowały się tylko rowery posiadające ocenę 5.0. Z ciekawości zajrzałem na profile kolegów którzy mieli tam rowery @Wooyek i @4mat, obaj mają teraz niżej ocenione swoje piękne rowery. Czyżby na forum pojawił się frustrat, z gatunku tych którzy sami nie posiadając dobrego auta, rysują gwoździem karoserie innych samochodów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Ja mam podobne wrażenie i jeśli dobrze obstawiam, to tylko rżnica taka, że ta osoba ma akurat "dobre auto" i dlatego deprecjonuje inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Rozumiem, że mówisz o https://www.forumrowerowe.org/garage/list-all/ ? Tam na pierwszej stronie jest 20 wyświetlonych rowerów, 12 ma oceny. Jest tylko jeden rower z 1 gwiazdką (pusty wpis - brak zdjęcia, opisu), pozostałe mają co najmniej 3 gwiazdki, 2 rowery mają 4 gwiazdki lub więcej. Dla mnie te oceny wyglądają normalnie? Nie wiem jak było przedtem. Dla mnie rower z 5 gwiazdkami (maksymalna ocena) powinien nie dość, że dobrze wyglądać, być dobrze opisany, ale też zdjęcia powinny być ładne (duże, dobra jakość, rower ciekawie pokazany, zazwyczaj czysty)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Tak, pisałem o tej liście, ale także o top ten z poprzedniego wyglądu forum. Nie odmawiam nikomu oczywiście prawa do oceny rowerów, które zostały pokazane przez właścicieli na widok publiczny. Ala taka skumulowana w czasie akcja, że wszystkie rowery które niedawno miały ocenę 5.0 w bardzo krótkim czasie mają niższe noty wydaje się być świadomym, złośliwym działaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4mat Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Ktoś się namęczył Lista ta nigdy nie będzie sprawiedliwa, bo za mało osób ocenia. Z tego co pamiętam Sutra miała najwięcej głosów - 7 (teraz pewnie 8). Więc wystarczy teraz rower z jedną maksymalną oceną i jest pierwszy (jakby wróciło top 10) - więc klasyfikacja powinna być dla rowerów z powiedzmy minimalną ilością 3 głosów, ale tego kryterium wiele rowerów by nie spełniało. Dla mnie miło było widzieć , że Kross Smooth Trail był obok Sutry najwyżej oceniany, bo między tymi dwoma rowerami wtedy wybierałem. Gdybym mógł, kupiłbym oba Piękne rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 A nie prościej wywalić te oceny? Po co one? Komuś się podoba/nie podoba rower, to niech swoje uwagi w komentarzach umieści. Trochę dziecinne bić się o gwiazdki za rower. Gusta są różne. Może akurat oceniał rowery jakiś esteta co lubi wściekły róż i mu kolory nie podeszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Super temat Zamykamy... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Grudnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.