Skocz do zawartości

[kolo] Piasta + szprychy + obrecz - jakie?

KorzeN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A do czego ma być to koło do XC czy do czegość ostrzejszego??

Według mnie jak do XC to piasta OK a obrecz wziąłbym coś lżejszego ,np. AlexRims AC18 duzo osob na nich jezdzi i nie nazekaja

Natomiast jezeli chodzi o kolo do czego ciezszego to DM24 bedzie dobra a piasta jakas na maszynach by sie zdała ale to juz troche drozsze bedzie

Jak gdzieś coś zle napisałem to niech bardziej doświadczeni mnie poprawią :)

Napisano

Wlasnie mialem zalozyc taki sam temat ale widze ze ktos mnie juz wyprzedzil :) Nawet nasze fundusze sie zgadzaja :030: a jakie szprychy? Wszyscy mowia cos ze DT Champion'y sa dobre. Prawda czy falsz??

Napisano

Prawda :D

Ja komplet kół se poskladalem za 316.41 zł :P Obrecz Ace 18 szprychy DT Swiss ( 1,20 zł u Arnika ) i piasty Alivio :)

Teraz tylko musze na to kase wytrzasnac z to moze potrwac :) Sezon sie konczy wiec bede zbieral

Napisano

różnie... mam zamiar uczyc sie i sie ucze trialu ale nie mam roweru chwilowo wiec postanowilem skladac rower przez zimę i teraz jestem na etapie kół. Czyli to ma byc trial/dual i ciut moze dh.

dzieki

PS. Rame mam BOP'a Stonebrakeera ( i ciesze sie z niego ) bo nie stac mnie na nic innego...

Napisano
Czyli to ma byc trial/dual i ciut moze dh

Czyli tak:

- piasta koniecznie na maszynach, jak tylna to ciężko będzie zmieścić się w cenie - może jakiś Novatec albo Author?

- obręcz może być ta DM24, chociaż do najlżejszych nie należy, ale za tę cenę nieźle ;) (ważne w trialu, chcoaiż z BOPa takia trialówka jak z mojego ElNino sprzęt do DH ;) , ale zakładam że "trial" ma znaczyć "trikowe hopkowanie")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...