aufentroip Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witam, Jakiś czas temu dobiłem amortyzator RS Sektor Gold 2016 140mm na tyle mocno że pękła mi część widoczna na zdj 1, spadła mi ona na sam dół amora tym samym w jakiś sposób zdejmując pierscien Segera nie uszkadzając go, lecz pojawil sie maly ubytek w miejscu osadzenia pierscienia(2zdj). Kupiłem w lokalnym serwisie (taką samą od Reby,używaną) tą część i zmieniłem uszczelki w niej. Lecz mam problem gdyż jak wsadzę ten cały prent w górne golenie to pojawia sie spory luz i nie wiem co z nim zrobić. Luz widoczny na filmiku jest bardzo mały w porównaniu do luzu w goleni, to chyba nie możliwe żeby ten plastikowy krązek przy dobiciu jakos powiekszyl srednice aluminiowych goleni? video-1513518901 (1).mp4 video-1513518904.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Ja bym raczej obstawiał, że po prostu kupiłeś zużytą część z Reby (ten korek), albo ma ona minimalnie inne wymiary (sprawdź w specyfikacji czy numery tej części są identyczne). Tak jak piszesz niemożliwe, że ten korek odkształcił części amortyzatora (szybciej wybije się pierścień sagera niż zacznie się coś odkształcać - co zresztą się stało). Edytowane 17 Grudnia 2017 przez kamfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aufentroip Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Hmm też tak mi się wydaje, a ma ktoś jakieś źródło z którego można zakupić taką cześć nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 W Harfie na pewno będą mieli tylko pytanie za ile. Może też napisać tutaj - https://www.facebook.com/PiwnicaRowerowapl-162974500428362/ Bardzo przyjaźny sklep prowadzony przez pasjonatów. Prowadzą serwis RSów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi